‘Hiçbir talebim ve beklentim olmadı’;

‘Hiçbir talebim ve beklentim olmadı’

MHP'li Belediye Meclis Üyesi Yaşar Kartal’ın Taşköprü ilçe girişindeki parka isminin verilmesini önerdiği İçişleri ve Devlet eski Bakın Murat Başesgioğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ortaya çıkan polemik nedeniyle rahatsız olduğunu kaydederek, isim değişikliği talebi konusunda hiçbir bilgisi, talebi ve beklentisi olmadığını vurguladı....

Taşköprü’de MHP’li Belediye Meclis Üyesi Yaşar Kartal’ın meclise sunduğu ilçedeki bazı merkezlerin, parkların ve yolların isimlerinin değiştirilmesine yönelik önergesi tepkiyle karşılandı. Meclis Üyesi Kartal; Taşköprü Kültür Merkezi'nin isminin ‘Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kültür Merkezi’, Kent Parkı adıyla hizmet veren parkın ‘Hasan Altan Parkı’, ilçe girişi çevre yolundaki parkın ‘Murat Başesgioğlu Parkı’, Cumhuriyet Parkı’nın isminin ise ‘Alparslan Türkeş Parkı’ olarak değiştirilmesini talep etmişti. Konunun kamuoyuna yansımasının ardından AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüseyin Erol ve CHP İlçe Başkanı Özkan Keskin, açıklama yaparak önergeye sert tepki gösterdi.

Yaşar Kartal’ın Taşköprü ilçe girişindeki parka isminin verilmesini önerdiği İçişleri ve Devlet eski Bakın Murat Başesgioğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ortaya çıkan polemik nedeniyle rahatsız olduğunu kaydederek, isim değişikliği talebi konusunda hiçbir bilgisi, talebi ve beklentisi olmadığını vurguladı.

“HAYATTAYKEN HERHANGİ BİR YERE İSMİMİN VERİLMESİNİ UYGUN BULMADIM”

Başesgioğlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Taşköprü Belediye Meclisi üyesi bir hemşerimizin hazırladığı önergeyle; bazı yerlerin isimlerinin değiştirilmek istendiğini, benim de ismimin bir parka verilmesinin arzu edildiğini, buna karşı da bazı açıklamaların yapıldığını basından öğrendim. Öncelikle, böyle bir düşünceye teşekkür etmekle birlikte, bu konuda hiçbir bilgimin ve talebimin olmadığını belirtmek isterim. Beni yakından tanıyanlar bilir ki; hayattayken herhangi bir yere ismimin verilmesini uygun bulmadım. Bu nedenle önerge sahibi kardeşimizi arayarak önergeden ismimin çıkartılmasını, böyle bir önerge de gündeme gelirse, ismimle ilgili bölümün işleme alınmamasını sayın başkandan rica ettim. Asıl üzüntüm; yaratılan bu polemik dolayısıyla, Türk tarihine ve dünyasına İsmi altın harflerle yazılmış Merhum Alparslan Türkeş’in, ülkücü milliyetçi camianın gönlünde mümtaz bir yeri olan ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ve uzun yıllar ilçemize hizmet eden belediye başkanımız Hasan Altan’ın isimlerinin geçmesidir. Temennim; bu basit polemiğin işin nezaketine uygun bir şekilde tez elden sonlandırılmasıdır. Sağlık ve huzur dileğiyle tüm Taşköprülü hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunarım.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum