Tahriş Olmuş Cilde Ne İyi Gelir ? Tahriş Nasıl Geçer ?;

Tahriş Olmuş Cilde Ne İyi Gelir ? Tahriş Nasıl Geçer ?

Cilde temas eden maddeler yanlış bakım malzemeleri uygulanmaları v.b cildi tahriş etmekte peki bu ciltten nasıl kurtulabilir neler iyi gelebilir detaylar haberimizde...

Ciltte tahriş oluşması cilt tipinden bağımsız gelişebilir. Kuru, yağlı veya hassas ciltlerde tahriş olabiliyor. Bu yüzden "benim cildimde tahriş oluşmaz" şeklinde bir düşünceniz olmamalıdır.  Çoğu maddelerden yapılmış ve yapay kokulara haiz kozmetik ürünler yerine, kendinizin evde kolay yoldan yapabileceğiniz karışımlarla duyarlı olan ciltlerin tahriş olan bölgelerine uygulayabilirsiniz.


Zeytinyağı: Özellikle egzama gibi deri rahatsızlığı olan ve bunun yüzünden oluşan tahrişe çok iyi gelmektedir. İçerisinde zeytinyağı bulunan kozmetik ürünleri de bu konuda size yardımcı olacaktır. Tahriş olmuş cilde zeytinyağı en etkili ve en çok kullanılan yöntemlerden biridir.


Aspirin:  Özellikle sivrisinek ve böcek sokmaları yüzünden tahriş olan bölgeye, aspirini toz haline getirerek koyabilirsiniz. Ayrıca kıl dönmesine de iyi geldiği bilinmektedir.


Çay: Günlük olarak tükettiğimiz yeşil veya siyah çayın içerisindeki phytonutrients hafifçe yanıklardan sonrasında ziyan olan damarlarınızı rahatlatmaya yarar. Çayı uygularken soğuk olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü sıcak olan çay cildinize daha çok zarar verebilir.


Yoğurt: Özellikle güneş yanıklarından sonrasında kullandığımız ve hakikaten de rahatlatıcı özelliği olan organik bir besin kaynağıdır. Yanık olan bölgeye yoğurdu sürüp yaklaşık 30 dakika kadar beklemelisiniz.


Domates: Domatesin içerisinde bulunan A ve C vitaminleri yardımıyla cildinize çok büyük faydası vardır. Özellikle cildi sıkılaştırma özelliği vardır. Domatesin peltesini cildinizin herhangi bir yerinden haftada 3-4 gün kadar kullanabilirsiniz.


Cilde iyi gelen maddeler yukarıdaki gibidir cildimize deneme tahtası gibi davranmamamız gerekmekte gerekli ilaçları doktor kontrolünde kullanmanızı önerebiliriz.


Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum