Mutlu Olmak İsteyenler Buraya ! İşte Mutluluk Veren Besinler;

Mutlu Olmak İsteyenler Buraya ! İşte Mutluluk Veren Besinler

Mutlu olacağınız besinler nelerdir ? hangi besinler mutluluk verir ? Yoğun iş temposu artan stres ve depresyonla beraber şimdi de koronavirüs mutluluğu azalttı. Korku ve ürkü anında yaşanmış olan artıştan dolayı uzmanlar uyardı. Mutluluk hormonun artırılması için gün içinde çeşitli besinler tüketilmesi gerektiğini önerdi. Mutluluk veren besinler nedir?...

Vücutta mutluluk hormonunda yaşanmış olan artış bağııklık direncini de artırır. Sinir sistemini yeniler. Bu nedenle uzmanlar çekirdek benzer biçimde strese iyi gelen gıdaları tavsiye eder. Bunun yanı sıra çikolatanında mutluluğu artırdığı tespit edilmiştir. 


BEZELYE

Folat bakımından varlıklı olan bezelye, mutluluk hormonu serotonin artmasını sağlar. Ayrıca sinir hücrelerini de dengeleyen bezelye depresyon ve strese yakalanma riskini azaltır.


MUZ


yapılan araştırmalarda günde bir tane tüketilen muz gün boyu serotonin hormonunun yüksek olmasını desteklediği ortaya çıkmıştır. Beyindeki serotonini harekete geçiren muz ek olarak gün boyu yorgunluk ve halsizlik hissinin yaşanmamasını sağlar.


ÇİKOLATA


Yüzyıllardır mutluluğa neden olduğu malum çikolata bilimsel olarakta kanıtlandı. İçerdiği fenetilamin maddesi sinir sisteminin daha sağlıklı çalışmasını destekleyerek serotonin hormonunun üretilmesini sağlar. Uzmanlar özellikle bitter çikolatanın bu bakımdan daha etkili olduğunu vurguluyor.


ÇİLEK


Kolajen bakımından zengin olan çilek, yaşlanmayı geçiktirir. Vücuttaki yaşlılık hücrelerini azaltarak genç hücrelerin sayısını artıran çilek bununla birlikte mutluluk hormonunun artmasını destekler. 


ÇEKİRDEK


meydana getirilen en son araştırmalarda stres ve depresif gibi ruhsal problemler azaltmanın en etkili yolu bir avuç çekirdek olduğu açıklanmıştı. Uzmanlar stres azaldıkça mutluluk hormonlarının artığını özellikle vurguluyor. Bu bakımdan etkili olan çekirdek ise ay çekirdeğidir. Ancak uzmanlar tüketim miktarına dikkat edilmesi icap ettiğini de ayrıca belirtiyor. Çünkü ihtiva ettiği yağ yapısı vücudun yağ oranını artırır.


CEVİZ


Sabahları aç karna tüketilen 2 tane ceviz gün boyu hem mutlu hem de stresiz bir gün geçirmenize yardımcı olur. 


SÜT


Triptofan maddesi bakımından zengin olan süt serotonin hormonunu salgılatır. Her gün tertipli tüketilen bir bardak süt uykuyu da düzenler. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum