Arama
Arama Sonuçları
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.
Tırnaklarda değişimlere dikkat! Hastalıkların belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor. Bu belirtiler hastalıktan hastalığa farklılık gösteriyor. Önemli hastalıklarda belirtilerin erken fark edilmesi ise büyük önem taşıyor. Erken teşhis, demansın ilerlemesini geciktirmek için en iyi çözüm olarak görülüyor. Demans gibi hastalıkların ilk belirtisinin tırnakta görülen değişimler olduğu belirtiliyor.
Gazete okumak bunamayı önlüyor
Bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, gazete okumak bunamayı 13 yıl geriletebiliyor. Gazete okumak size, tam 13 yaş daha genç birinin düşünme becerilerini kazandırabilir.
Dikkat! Tehlikeli hastalığın ilk belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor.
Zencefilin faydaları nelerdir? neye iyi gelir?
Zencefil, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip eski bir baharattır. Dünyanın en çok bilinen ve hemen hemen her kültürde kullanılan zencefilin en önemli faydaları arasında bulantı ve ağrıyı hafifletme, osteoartriti tedavi etme, kanseri önleme, artrit tedavisi, solunum yollarını iyileştirme ve şişkinliği azaltma becerisi sayılabilir. Zencefilin faydalarından bazılarını sizler için detaylıca inceledik. İşte zencefilin faydaları...
Bunamaya Çare Olabilir!
Bilim adamları, farelerin hafızasını ''etkinleştiren veya devredışı bırakan'' bir yöntem buldu. Araştırmanın, insanlarda bunamaya, beyin kanamasına ya da travmaya bağlı hafıza sorunlarının tedavisine ışık tutması umuluyor.
Beynin sinsi düşmanı: Demans
İnsan ömrü uzadı, demans arttı. İleri yaş hastalığı olarak bilinen demans, tahminlere göre 2050’de yaklaşık 140 milyon kişide görülecek.
Sigaranın Sağlığa Zararı Nedir ? Sigara İçmek Nasıl Etkiler ?
Sigaranın zararları saymak ile bitmez sigaranın zararlarını sizinle paylaşalım.