Arama
Arama Sonuçları
Haftaya Kastamonu’da ‘lezzet’ şöleni var
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Türk Mutfağı Haftası, tüm Türkiye’de olduğu gibi bu yıl Kastamonu’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Cuma namazı çıkışında vatandaşa fidan dağıtıldı
Cuma namazına giden vatandaşlara 2 bin adet ağaç fidanı dağıtıldı.  
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Baş belası ile mücadele sürüyor!
Kastamonu ve Samsun başta olmak üzere kahverengi kokarcalar Karadeniz'de tam bir baş belası haline geldi. Samsun’da ‘Kahverengi Kokarca Eylem Planı’ kapsamında zararlı böcek ile mücadele çalışmaları sürüyor.
Kastamonu'nun her köşesinde ayrı bir lezzet
Kastamonu, zengin mutfağı ile gastronomi alanında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.
"Ücretsiz öğün acil ihtiyaç, bu konu derhal çözülmeli"
CHP Kadın Kolları, okullarda çocuklara ücretsiz öğün verilmesine ilişkin 81 il ve 973 ilçede basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada; "Bugün ülke genelinde tek ses olduk, iktidara sesleniyoruz: Ücretsiz öğün acil ihtiyaçtır ve bu konu derhal çözülmelidir. Bugünden itibaren her il ve ilçede eylemler başlatıyoruz" denildi.
Ruslar Batı Karadeniz’i çok sevdi
Son yıllarda Türkiye ve Rusya arasında son yıllarda artan ekonomik ve siyasi gibi alanlardaki iş birlikleri, turizmde yüzleri güldürdü.
3’ü Kastamonulu 141 Gediz şehidi için ‘şehitlik’ yapılması isteniyor
Gediz harbinde, Yunan işgali sırasında düşman askerlerini püskürtmek için savaşırken şehit düşen, Kastamonulu 3 askerin de bulunduğu 17. Tümen askerlerinin naaşlarının yer aldığı alan Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü tarafından şehitlik olarak tescillenmişti.
Cevizin faydalarını biliyor musunuz? Ne kadar yenilmesi gerekiyor?
Ceviz, besin değerleri açısından lifler, vitaminler ve mineraller ile sağlıklı yağlar içerdiği için son yıllarda süper besin olarak tanımlanıyor. Cevizin faydaları nelerdir? Günde ne kadar ceviz tüketilmeli? Ceviz kilo vermede etkili mi? İşte ayrıntılar...
TamSaha'nın Eylül sayısı da dopdolu
Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları röportaj ve dosyalarla ele alan derginin 226. sayısı da dopdolu.
Omega-3 hangi besinlerde bulunuyor? Omega-3 ihtiyacı nasıl karşılanır?
Omega-3 yağ asitleri, insan sağlığı için önemli olan bir tür çoklu doymamış yağ asididir. Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini üretemez, bu nedenle besinlerden almalıyız. Omega-3 hangi besinlerde bulunur? Omega-3 takviyesi almak şart mıdır? Omega-3 hangi balıklarda vardır? İşte ayrıntılar
Şanlıurfa Lezzet Gezisi
Şanlıurfa, Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan bir şehir ve aynı zamanda bir gastronomi cenneti olarak da bilinir.
Protein deposu, Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi
Köfte yapmak için illa kıymaya gerek yok, yüksek proteinli her türlü bakliyatla nefis köfteler yapmak mümkün! Bunlardan en sevileni ise yeşil mercimekli köfteler elbet. Yüksek protein oranı, lifli yapısı ve kendine özgü enfes tadıyla kıymalı köftelere çok iyi bir alternatif oluşturuyor. Üstelik yapımı oldukça kolay, tüm malzemeleri tek kapta karıştırılarak hazırlanıyor. Kalanı ise dilediğiniz gibi şekillendirip, az yağda kızartmak. Tabii isterseniz fırın tepsisine dizerek ve her birinin üzerini yağlayarak da pişirebilirsiniz köftelerinizi. Bu sayede hem daha az uğraşlı hem de daha hafif bir yemek hazırlayabilirsiniz. Tercih sizin. Nasıl yapılır? Tarifi nedir? işte detaylar
Vidinlioğlu: ‘Var gücümüzle koşmaya devam ediyoruz’
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, saha gezilerini hız kesmeden sürdürüyor.
Köri neye iyi gelir? Körinin faydaları neler?
Dünyada Asya kıtasında bulunan, çok farklı dinleri ve dünyanın 7 harikasından biri olan taç mahal ile ünlü olan ülke Hindistan’ın dünya mutfaklarına ün edinen yerel lezzeti olarak bilinen köri, birçok baharatın karışımı olarak meydana gelmektedir. Bu ünlü lezzetlerden olan baharat türü Asya mutfaklarındaki yerinden sonra Avrupa mutfaklarında da kullanılan yaygın bir tat olarak yerini almıştır. Ayrıca ülkemizdeki Türk mutfağında da daha yeni yeni yer edinen bir lezzet olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya yavaş yavaş başlamaktadır. Baharat severler tarafından çokça beğenilen ünlü bir tat haline gelmiştir. Bu meşhur baharat olan körinin faydaları nelerdir? Bu konu hakkında detaylı değineceğiz. Köri nasıl kullanılır, hangi hastalıkları önler? İşte tüm detaylar…
Bu yöntem solan orkidenizi tekrar canlandırıyor!
Orkideler, bakımı zor görünse de aslında oldukça kolaydır. Birkaç temel kurala uyarak, uzun yıllar boyunca orkidelerinizin çiçeklenmesini sağlayabilir ve solmasını çürümesini önleyebilirsiniz.
İbecik bezinin patenti alındı
Burdur'un Gölhisar ilçesinde el dokuma tezgahlarında yüzde 100 pamuk ipliği kullanılarak üretilen ibecik bezi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi.
Bu gece gökyüzü ışıl ışıl olacak
Bu seneki meteor yağmurunda gökte Ay olmayacağı için meteorlar çok daha net gözükecek