Arama
Arama Sonuçları
Başkan Vidinlioğlu 'Ercan Öğretmen' için  seferberlik başlattı
Kastamonu Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yaparken lösemi hastalığına yakalanan 37 yaşındaki Ercan Özmeneroğlu için arkadaşları yardım çağrısında bulunmuştu. Belediye Başkan R. Galip Vidinlioğlu da Ercan öğretmen için seferberlik başlattığını duyurdu.   
Kastamonu'nun öğretmeni kanserle mücadele ediyor! Acil destek çağrısı
Kastamonu Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yaparken lösemi hastalığına yakalanan 37 yaşındaki Ercan Özmeneroğlu'nun  arkadaşları ilik arama yarışına girdi.
Kastamonulu genç, kanseri yendiği hastanede işe başladı
Kastamonulu genç, lösemiye karşı savaşında çocukluk kahramanı olan doktorla aynı hastanede çalışıyor.
Kastamonu LÖSEV ile turuncuya bürünüyor!
2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Kastamonu LÖSEV İl Temsilciliği Kastamonu'da etkinlikleri düzenleyecek. Düzenlenen etkinlikler kapsamında LÖSEV Kastamonu İl Temsilciliği tarafından ziyaret edilecek olan Candaroğulları İlkokulu'nda öğrencilerle birlikte turuncu balonlarla farkındalık yaratılacak. Öte yandan hafta boyunca turuncu rengi ön plana çıkarılacak.
Hayati önemdeki ilaçlara erişim alarmı: Şikayetler yüzde 113 arttı!
İlaç üretici firmalara yönelik şikayetler, platformda geçen yıla oranla yüzde 113 arttı.
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Bilim insanları açıkladı: kanser riskini arttıran en büyük hata
Avustralya'da yapılan bir araştırma, egzersiz yapmayan bireylerin egzersiz yapan bireylere nazaran daha fazla kanser riski taşıdığını ortaya koydu.
3 haftadan fazla öksürüğü olanlar dikkat!
Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla hastalık hakkında bilgi veren uzmanlar, halen dünya genelinde en çok ölüme yol açan hastalıklardan biri olan tüberkülozdan korunmanın en etkili yolunun erken teşhis ve başarılı tedavi olduğuna dikkati çekti.
Kastamonu LÖSEV, ‘Mutlu Et’ti
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından Türkiye genelinde hayata geçirilen ‘Mutlu Et’ projesi kapsamında Kastamonu’daki kayıtlı kanser hastası ve ailelerine kırmızı et yardımında bulunuldu.
Kastamonu’dan da geçecek
Organ bağışına dikkat çekmek için bisikleti ile Adana’dan yola çıkan 44 yaşındaki Kemal Yücel, 10 Ağustos’tan bu zamana kadar 2 bin 655 km pedal çevirerek, 23 şehri dolaştı. Kastamonu’nun da içinde bulunduğu Karadeniz sahil rotasından, organ bağışına dikkat çekmek için çıktığı yola devam edecek.
LÖSEV İyilikler Tırı Kastamonu’da
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), “İyilikler Tırı” projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi hasta ve ailelerine yardımlar ulaştırmaya devam ediyor. İyilikler Tırı Kastamonu’da da ailelere yardımlarını elden ulaştırdı. Cmhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle aileler hem moral kazandı hem de ihtiyaçlarını karşıladı. Programa LÖSEV Halkla İlişkiler Yönetmeni Bedriye Doğan Bayhan, LÖSEV Karadeniz Bölge Sorumlusu Eylül Aslan, LÖSEV Kastamonu İl Temsilcisi Şevket Yılmaz ve LÖSEV’e kayıtlı aileler katıldı.
"Kanserin nedenini, aşısını ve tedavisini LÖSEV bulacaktır"
Kastamonu'da lösemili çocuklar ve aileleri ile bir araya gelen Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, "Gelecekte inşallah kanserin nedenini, aşısını ve tedavisini LÖSEV bulacaktır. Bu konuda büyük bir çalışma yürütüyoruz" dedi.
“Önce çocuklar iyileşsin”
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Ramazan Ayı boyunca içerisinde gıdadan giysiye, kırtasiye ürünlerinden oyuncağa, ayakkabıdan temizlik malzemelerine kadar pek çok yardım malzemesi bulunan binlerce koli hazırlayarak Türkiye'nin dört bir yanındaki lösemili ve kanserli çocuklara ulaştırıyor.
Lösemili çocuklar ve aileleri unutulmadı
Lösemili Çocuklar Vakfı Kastamonu Temsilciliği tarafından lösemili çocuklar ve aileleri adına yemek organize edildi.
ÖZGÜDER’den LÖSEV’e destek
Kastamonu Özel Güvenlik Görevlileri Derneği (ÖZGÜDER) Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) Türkiye genelinde başlattığı takvim kampanyasına destek verdi.
Lösemide erken teşhis hayat kurtarıyor
Sık görülen çocukluk çağı kanserlerinden biri olan lösemi, erken teşhis edilirse başarıyla tedavi edilebiliyor. Çocukları lösemiye karşı korumanın yolu ise sağlıklı yaşam kurallarına özen göstermekten geçiyor.
‘Lösemide erken teşhis ve tedavi hayat kurtarıyor’
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eren Yıldız, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeni ile lösemi hakkında bilgilendirmede bulunarak erken teşhisin önemine değindi.