Arama
Arama Sonuçları
Geçen yıl kazalar Kastamonu’da yüzlerce can yaktı
Kastamonu’da bin 121 olan ölümlü-yaralanmalı trafik kazası sayısı, aynı istatistîki bölgede yer alan Çankırı’da 733, Sinop’ta ise 728 adet olarak gerçekleşti.
Cenazede bir araya geldiler…
Eski Devlet Bakanlarından Bekir Aksoy, hayatını kaybetmişti. Aralarında Kastamonulu hemşehrimiz Murat Başesgioğlu’nun da bulunduğu cenaze töreninde eski bakanlar bir araya geldi.
Horma’da nefes kesen tatbikat
İçerisinden 3 kilometrelik yürüyüş parkuruyla geçilen binlerce turistin ziyaret ettiği Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesindeki Horma Kanyonunda UMKE, AFAD, İHH ve JAK ekiplerince ortak tatbikat düzenlendi.
Karadeniz derbisi heyecanı; Kastamonu-Samsun…
Futbol Şampiyonası Bölge Grup Maçları finali, Samsun’da düzenlenecek. Samsun’da düzenlenecek olan maçta, Kastamonu ve Samsun karşı karşıya gelecek.
Başı kesilerek katledilen inşaat ustası toprağa verildi
Kastamonu’da öldürüldükten sonra başı kesilerek su kanalına atılan inşaat ustası toprağa verildi. 
Kastamonu’yu utandıran operasyon!
Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında aralarında Kastamonu’nun da bulunduğu 77 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı.
Meteoroloji'den 4 gün uyarısı! Kastamonu'da hava nasıl?
Meteoroloji'den 34 il için son dakika uyarısı! Bu 4 güne dikkat: Sağanak yağmur etkili olacak
Hepsi birden!.. Kastamonu’ya ‘sarı kod’ uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak nedeniyle aralarında Kastamonu’nun da olduğu 28 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.
Kastamonu’ya ‘çok kuvvetli’ uyarı!
Meteoroloji Kastamonu ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.
Batı Karadeniz’in kalbi Kastamonu’da attı
Gençlik Merkezleri Arası Spor Ligi (Genç Lig) Batı Karadeniz Bölge Şampiyonası Kastamonu’nun ev sahipliğinde düzenlendi.
Kastamonu ve Sinop tehlikeyi paslaşacak!
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kastamonu ve Sinop'un denizlerinde fırtına beklenmesi nedeniyle uyarıda bulundu.
Kastamonu sonlarda!
Yaşam süresi en uzun il hangisi? TÜİK verileri paylaştı.
Kastamonu’da Perşembe ve Cumartesiye dikkat!
Yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara’nın batısı ve Ege’nin kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kastamonu’da ise Perşembe ve Cumartesiye dikkat. Yağış bekleniyor.
"Kastamonu'ya taşının" demişti, Bu sefer durum farklı!
Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Kastamonu'ya taşının" diyerek deprem korkusu yaşamak istemeyen vatandaşlara çağrıda bulunmuştu. Ercan, bu sefer uyarmayarak farklı açıklamalarda bulundu.
Batı Karadeniz, Kastamonu'ya geliyor!
Komşu iller Kastamonu'da yarışacak...
Yanı başımızdaki cennet köşesi ziyaretçi rekoru kırdı!
Doğası, denizi, tarihi ve kültürü ile yerli ve yabancı turistlerinin uğrak yerleri arasında bulunan Bartın'ın Amasra ilçesi son yıllarda turizmin gözde şehirleri arasına girdi. Kruvaziyer turizmi ile geçen yıl rekor sayıda Rus turisti ağılayan Amasra, bu yılki 9 günlük bayram tatilinde ise yaklaşık 700 bin turiste ev sahipliği yaparak tarihi bir rekora imza attı.
Sahile vurdu... Bu kez tam 3 tane!
Sinop sahiline 3 adet ölü yunus balığı vurdu. Geçtiğimiz ay yine bir ölü yunus balığı Sinop sahiline vurmuştu... Konuyla ilgili inceleme başlatıldı
Kastamonu'daki o tepe merak uyandırıyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bin 540 rakımda bulunan ve etrafı surlarla çevrili, mezar ve oda kalıntıları olan Dikmen Tepesi merak uyandırdı. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Hikmet Haberal, arkeologlara çağrıda bulunarak tepenin incelenmesini ve koruma altına alınmasını istedi.
Kastamonu’da işsizlik yok mu?
İşsizlik oranı en yüksek bölge yüzde 17,2 ile TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari) iken, işsizlik oranı en düşük bölge yüzde 4,9 ile TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) oldu.
Kastamonu'nun komşusunda iç acıtan görüntü
Komşu ilde iç acıtan görüntüler...
Kastamonu, Pendik sırasını kaptı!
Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan İstanbul'un Pendik ilçesinde partilerin seçim çalışmaları devam ediyor.
KUZKA’dan bölge turizmine destek
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Kastamonu, Çankırı ve Sinop’a yönelik uygulanacak 2024 yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Destek Programı ilan edildi.
Hırsızlık zanlısı 3 kişi yakalandı
Sinop’ta meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili 3 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
Marmara depremi Kastamonu’yu da yıkar!
Prof. Dr. Mahmut Bilgehan, “Biz sadece merkez üssü Kastamonu olan bir depremden bahsetmiyoruz. Merkez üssü Marmara’da olacak bir deprem de bizleri çok ilgilendiriyor. Marmara’da olacak depremde belki de Kastamonu’daki binaları yıkacaktır.”
Kastamonu zirvede ama...
TÜİK, Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını açıkladı. Açıklanan haritaya göre Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinin bulunduğu TR82 bölgesi, yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölge oldu.
Ünlü Şarkıcı Kastamonu'ya geliyor
Türkiye'nin severek dinlediği ünlü şarkıcı Çelik Kastamonu'ya geliyor.
Kastamonu'da Aile Hekimlerine sertifikalı eğitim!
Aile hekimlerine yönelik olarak düzenlenen Bölgesel  Aile Hekimliğine Uyum 1. Aşama Sertifikalı Eğitim programı tamamlandı.
Asırlar, Kastamonu’yu değiştiremedi!
Gaslar sert karakterli, cengaver kişiler olarak bilinmektedir. Bugün Kastamonu ve çevresindeki illeri de içine alan ve Romalılar devrinde adına Paflagonya (Pophlaginia) denilen Gasların kurduğu şehirlerden bir tanesi de “Timonion veya Tumanna“dır. Yani günümüzdeki Kastamonu
Kastamonu'daki bu durum hiç normal değil!
Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S) "2023 Küresel İklim Bulguları'nı açıkladı. Buna göre, 2023, 1850'den beri kayıtlara geçen en sıcak yıl oldu.