
Abdullah Kiğılı, Kastamonulu ünlü iş insanını anlattı: 'Hayatımı değiştirdi'
“Benim hayatımın akışını değiştirdi” diyen Abdullah Kiğılı, Osman Boyner’in bugün 40 milyar dolara ilerleyen Türk hazır giyim sektörünün öncüsü olduğunu söyledi....
Kiğılı markasının kurucusu duayen iş insanı Abdullah Kiğılı, hafta sonu son yolculuğuna uğurlanan Kastamonulu ünlü iş insanı Osman Boyner’i anlattı. “Benim hayatımın akışını değiştirdi” diyen Kiğılı, Osman Boyner’in bugün 40 milyar dolara ilerleyen Türk hazır giyim sektörünün öncüsü olduğunu söyledi.
TÜSİAD’ın da kurucuları arasında yer alan Türk iş dünyasının duayen isimlerinden Ali Osman Boyner, Cumartesi günü Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. 1926’da Kastamonu Tosya’da dünyaya gelen ve 99 yıllık yaşamına birçok ilki sığdıran Osman Boyner, Türk hazır giyim perakendesinin öncü ismiydi. Türk hazır giyim sektörünün bir başka duayen ismi olan Kiğılı markasının kurucusu Abdullah Kiğılı’ya, Osman Boyner’i sorduğumuzda 1971 yılında hayatını değiştiren o telefonun Osman beyden geldiğini söyledi.
“BİZLERE ÇAĞ ATLATTI”
“1971 yılında ben İstiklal Caddesi’nde küçük bir mağazada işlerimi yaparken telefon geldi. Osman Boyner’in beni acil çağırdığı söylendi” diyen Kiğılı, “Hayatımın akışını değiştirdi. Bizlere çağ atlattı. Beymen bayisi oldum, ortağı oldum. On sene boyunca… Allah bin kere razı olsun. Patronluğu, işi, hayatı öğretti bizlere. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı. Osman Boyner’in bugün 40 milyar dolara giden Türk tekstil ve giyim sektörünün öncüleri içerisinde ilk ve en büyük isim olduğunu anlatan Abdullah Kiğılı, “Kiğılı da onun sayesinde var oldu” diye konuştu.
1952’DE TEMELLERİNİ ATTI
Ahmet Sadıkoğlu, Hasan Boyner ve Fazıl Boyner ile 1952'de Altınyıldız markasını kuran Osman Boyner, ilk ihracatını 1956'da yaptı. Boyner, modacı arkadaşı Kerim Kerimol ve İtalyan moda evi sahibi Silvano Corsini'nin işbirliğiyle Beymen markasının temellerini attı. Beymen'in ilk mağazası, 1971'de İstanbul Şişli'de açıldı. Boyner Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2010'da Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Cem Boyner'e devreden Osman Boyner, Onursal Başkanlık görevini hayatının sonuna kadar sürdürdü.
TÜSİAD’DAN TAZİYE MESAJI
Boyner’in vefatı üzerine TÜSİAD da dün bir açıklama yayımladı. Açıklamada,
“TÜSİAD’ın kurucuları arasında yer alan duayen iş insanı Osman Boyner, iş dünyasında vizyoner liderliği ile ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına; tekstil, hazır giyim ve perakende sektörlerinin gelişimine eşsiz katkılarda bulunmuştur. Osman Boyner iş dünyasında oynadığı öncü rolün yanı sıra sosyal sorumluluk bilincinin ve katılımcı iş kültürünün savunucusu olarak da her zaman hatırlanacak bir iz bırakmıştır. TÜSİAD’ın kurucularından olmanın yanında 1982-1984 yılları arasında derneğin Yönetim Kurulu Üyeliği görevini, 1985 yılında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Osman Boyner’in, TÜSİAD’ın kurumsal kimliğinin gelişimine, dernek çalışmalarına ve sivil toplum alanına sunduğu değerli katkılara müteşekkiriz. Kendisini derin saygı ve minnetle anıyoruz. Osman Boyner’e Allah’tan rahmet; değerli ailesine, Boyner Grup şirketleri çalışanlarına ve iş dünyasına başsağlığı diliyoruz” denildi.
(Dünya Gazetesi)
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.