Arama
Arama Sonuçları
DİKKAT!.. Kenelerdeki tehlike çok daha büyük
Türkiye'de ilk kez 2002’te Tokat'ta görülen ve Kastamonu bölgesinde de ciddi bir tehlike oluşturan kenelerle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.
Geçen yıl kazalar Kastamonu’da yüzlerce can yaktı
Kastamonu’da bin 121 olan ölümlü-yaralanmalı trafik kazası sayısı, aynı istatistîki bölgede yer alan Çankırı’da 733, Sinop’ta ise 728 adet olarak gerçekleşti.
‘Acil’e acilen çözüm gerek! Nüfusun iki katına yaklaştı
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2023 yılında Türkiye genelinde hastanelerin acil servislerine başvuru sayısı 150 milyonu aştı. Acil servislerde sekiz saatten fazla bekleyen hasta sayısı ise yaklaşık 6 milyona ulaştı.
Şampiyon yüzücü Zeynep’ten iki Türkiye 1’inciliği daha
Paletli yüzme yarışında dünya şampiyonu olan İnebolulu sporcu Zeynep Elbir, ilk kez katıldığı serbest dalış Türkiye şampiyonası ve milli takım seçme müsabakasında iki Türkiye birinciliği, bir de Türkiye ikinciliği kazandı.
Cengiz Aygün'ün büyük acısı
GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, amcasını kaybetti.
Tuz Ekspresi, Kastamonu’nun komşusunda yola çıkıyor
Batı Karadeniz’in gözbebeği Kastamonu’nun komşusu olan Çankırı’nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtılması amacıyla başlatılacak Turistik Tuz Ekspresi, 18 Mayıs’ta ilk seferine çıkıyor.
Ünlü astrologdan Kastamonu’ya şok uyarı!
Zaman zaman paylaşımları ile gündeme gelen ünlü Astrolog Ayça Bayrak Aydın, bu defa Kastamonu’yu işaret ederek deprem uyarısında bulundu.
Kastamonulu genç Türkiye şampiyonu oldu!
Daday Şehit Ümit Demirci Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören Yiğit Şişman Türkiye’de Muay Thai Şampiyonu oldu.
Orman Yangınlarına erken uyarı sistemi geliştirildi!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, orman yangını tehlikesine karşı önceden önlem alınmasını sağlayan "Orman Yangınları Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi (MEUS)" geliştirildi.
Atatürk'ün doğduğu evden Samsun'a taşınan toprak Edirne'ye ulaştı
Ata toprağı 14 il ve 1350 kilometre yol kat edilerek 19 Mayıs'ta Samsun'a ulaştırılacak
Cengiz Aksan'ın SBK Davasında karar çıktı
Şanlıurfalı gazeteci Cengiz Aksan'ın, SBK Holding'in firari patronu Sezgin Baran Korkmaz ile Yargıtay üyesi Tekman Savaş Nemli'nin aynı masada yemek yediği bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşmasının ardından açılan davada karar çıktı. Aksan’a 1 yıl 8 ay hapis cezası verilirken, cezanın ertelenmesine karar verildi.
Büyükşen;  'Tehlike okullara kadar ulaştı!'
Zafer Partisi Kastamonu Kurucu İl Başkanı Özcan Büyükşen, yabancı uyruklu bir öğrencinin okul müdürünü öldürmesine tepki gösterdi. Büyükşen; "İlk defa bu,okullara kadar uzandı. Bu ülkede sığınmacı olduklarını unutup, ülkelerinde kalarak gösteremedikleri bir cesaretle Türk vatandaşlarına saldırabiliyorlar. Vatanlarına dönüşleri, milletimizin, eğitim-öğretimimizin, öğretmenlerimizin ve hatta çocuklarımızın da rahat bir nefes almasını sağlayacaktır" dedi.
AKED’den Kastamonulu kadınlara çağrı
AKED Başkanı Suzan Avanoğlu, 13 Mayıs Pazartesi günü Belediye Konferans Salonunda saat 09.00’da başlayacak ve öğlene kadar sürecek olan eğitimlere ilgi duyan tüm Kastamonulu kadınları davet etti.
Genel Başkan Özel'den Eskişehir'de Kastamonu vurgusu!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir'de yaptığı konuşmasında israfa son verip hizmeti getirmeye devam edeceğiz diyerek, konuşmasında; " Anadolu’nun çeşitli yerlerinde Kırıkkale’de, Kastamonu’da Eskişehirler yaratacağız" ifadelerine yer verdi.
Karadeniz derbisi heyecanı; Kastamonu-Samsun…
Futbol Şampiyonası Bölge Grup Maçları finali, Samsun’da düzenlenecek. Samsun’da düzenlenecek olan maçta, Kastamonu ve Samsun karşı karşıya gelecek.
Bu yaz çok sıcak olacak!.. Nisan’da rekor kırıldı
Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) sezonluk tahminlerini değerlendiren Prof. Dr. Barış Önol, 2024 yılı Nisan ayının Türkiye'de ölçülmüş en sıcak nisan ayı olduğunu belirterek, önümüzdeki yaz dönemi için uyardı.
İşsizlik oranları belli oldu! Mart ayında işsizlik…
Türkiye'de işsizlik oranı, martta bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,6 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 57 bin kişi olarak kayıtlara geçti. İşte konuya  ilişkin detaylar haberin devamında…
AK Parti'den Baltacı'ya sert tepki!..
AK Parti İl Başkanı Hasan Yağcıoğlu, TÜGVA ve Ülkü Ocakları'na tahsis edilen bina ve mekanların Kastamonu Belediyesi tarafından tahsislerinin kaldırılması sonrası Belediye Başkanı Hasan Baltacı'ya tepki göstererek; "Birlikte DEM’lendiklerine de aynı uygulama yapılıyor mu?" diye sordu
Milletvekili Uluay'dan meclis kararına kıyaslamalı tepki!
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın tebrik çiçeği yerine bir sivil toplum kuruluşuna bağış yapılması istemini olumlu bulduğunu ancak dernek ve vakıflara tahsis kararının iptali ile bu istemin çeliştiğini dile getirdi.
Baltacı'dan canlı yayında bomba açıklamalar!
Halk TV canlı yayınına katılan Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
TÜGVA Kastamonu Temsilcisi'nden sondakika açıklama!
TÜGVA Kastamonu Temsilcisi'nden sondakika açıklama!
Kemal’den Baltacı’ya çok sert tepki!
MHP Kastamonu Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Yasin Kemal: “Kastamonu Ülkü Ocaklarının mensubu ve mezunu olan bir vatan evladıyım. Bizler simit yeriz haram yemeyiz Elhamdulillah.”
Baltacı, Ülkü Ocakları’ndan elektrik parasını istiyor
Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı: “Ülkü Ocakları’nın kullandığı Çadır Kafe’ye elektrik çekilerek elektrik faturası da belediyemiz tarafından ödenmiş. Kendilerine de ileteceğim. Oranın elektrik faturasının da Kastamonu Belediyesi’ne ödenmesini sağlayacağız.”
Ilgaz, kayak sezonunda 100 bin ziyaretçi ağırladı
Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi: "Çevre turizminin Kastamonu için çok şey kattığını düşünüyoruz. Tesisin işletmesinin büyük kısmını kendi personelimizle, bir kısmını da bir işletmeci vasıtasıyla yapıyoruz"
Kastamonu’da resmi internet sitelerinden güç birliği
Kastamonu’da yayın yapan gazetelerimizin yanı sıra Basın İlan Kurumu tarafından resmi hüviyet kazanan internet haber sitelerinin sahipleri olarak bir araya gelip Kastamonu menfaatleri için “KASTAMONU RESMİ İNTERNET SİTELERİ GRUBU” adıyla bir birliktelik oluşturduk.
Kastamonu’da haftasonu ‘bisiklet turu’ var
2011 yılından beri organize edilen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, 2024 yılı itibariyle Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Bisiklet Federasyonunun iş birliğiyle Türkiye'nin tüm şehirlerinde düzenlenecek. Kastamonu’da ise 5 Mayıs Pazar günü saat 10.30’da Kışla Parkı’ndan start alacak.
Sigaradaki yeni zamlar!
Nisan ayında sigara fiyatlarına peş peşe zam geldi. Sigara zammının önümüzdeki günlerde de devam edebileceği belirtilirken zamlı sigara fiyatları araştırılıyor. Geçtiğimiz günlerde 9 TL'lik sigara zammının ardından 2 sigara grubuna daha zam geldi. Peki, sigara fiyatları ne kadar oldu, zamlı sigara fiyatları kaç TL? En pahalı ve en ucuz sigara kaç TL? İşte zamlı sigara fiyatları...
UEFA final maçını Kastamonulu yayınladı
UEFA U18 Assist Turnuvası final maçında Mali ve Slovakya takımları Antalya Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde karşılaştı. Mücadeleyi 4-0 kazanan Mali U18 takımı turnuvanın şampiyonluk kupasını kazandı.
Ecel Bulgaristan’da yakaladı
İnebolulu tır şoförü Mehmet Çalıkoğlu (51) Bulgaristan’da hayatını kaybetti.