Arama
Arama Sonuçları
Belediye'deki atamaya tepki geldi! 'Liyakat?'
Veteriner Hekimler Odası’ndan, Veterinerlik İşlerine yapılan atamalara tepki geldi. Oda Başkanı İbrahim Maşalacı, mevcut Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Kenan Güçükbergen'in yerine meslekte bilgisi olmayan birinin geçirilmesine tepki göstererek; "Yönetmeliği hiçe sayarak, bu atamanın izahı ne olabilir? Yapılan bu uygulama bizim bildiğimiz liyakat anlayışı ile uyuşmamaktadır " dedi.
Kastamonu'da zor anlar!
Kastamonu'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte, ilçelerde kar yağışı başladı. Mayıs ayında yağan kar, sürücülere zor anlar yaşattı.
Erdoğan istedi; Togg zırhla kaplandı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Togg için “Zırhlısını da yapabilir misiniz” sorusu üzerinden yola çıkan işletmeci İsmail Eşsiz, “İlk Togg’u BR4 seviyesinde zırhladık. Şimdiki aracımızı da BR6 seviyesinde uzun namlu silahlara karşı zırhlamayı planlıyoruz” dedi.
KÜ ekibi hortumu kaptı, yangına koştu!
Kastamonu Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencileri, Taşköprü itfaiyesini ziyaret ederek uygulamalı eğitim aldı.
Büyükşen;  'Tehlike okullara kadar ulaştı!'
Zafer Partisi Kastamonu Kurucu İl Başkanı Özcan Büyükşen, yabancı uyruklu bir öğrencinin okul müdürünü öldürmesine tepki gösterdi. Büyükşen; "İlk defa bu,okullara kadar uzandı. Bu ülkede sığınmacı olduklarını unutup, ülkelerinde kalarak gösteremedikleri bir cesaretle Türk vatandaşlarına saldırabiliyorlar. Vatanlarına dönüşleri, milletimizin, eğitim-öğretimimizin, öğretmenlerimizin ve hatta çocuklarımızın da rahat bir nefes almasını sağlayacaktır" dedi.
Genel Başkan Özel'den Eskişehir'de Kastamonu vurgusu!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir'de yaptığı konuşmasında israfa son verip hizmeti getirmeye devam edeceğiz diyerek, konuşmasında; " Anadolu’nun çeşitli yerlerinde Kırıkkale’de, Kastamonu’da Eskişehirler yaratacağız" ifadelerine yer verdi.
Kastamonu Polisi, okul çevrelerinde kuş uçurtmuyor
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çocuk ve gençlerin zararlı kişi ve alışkanlıklardan korunması amacıyla okul çevrelerinde sıkı önlemler alıyor.
İndirim geliyor!.. 1 ayda 100 lira artmıştı, bu kez şaşırttı
Peş peşe zamlarla rekorlara imza atan kırmızı et fiyatlarında bu kez indirim haberi geldi. İthal gelen büyükbaş hayvanların piyasa girmesiyle düşüş başladı.
AK Parti'den Baltacı'ya sert tepki!..
AK Parti İl Başkanı Hasan Yağcıoğlu, TÜGVA ve Ülkü Ocakları'na tahsis edilen bina ve mekanların Kastamonu Belediyesi tarafından tahsislerinin kaldırılması sonrası Belediye Başkanı Hasan Baltacı'ya tepki göstererek; "Birlikte DEM’lendiklerine de aynı uygulama yapılıyor mu?" diye sordu
“Başkan kim? Baltacı mı Erbilgin mi?”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu İl Başkanlığı, yerel seçim sonuçları neticesinde yönetimi devralan Cumhuriyet Halk Partisi’nin tutumlarını değerlendirdi. MHP İl Başkanlığında basın ile bir araya gelen MHP Yönetimi, rahatsız olduğu bazı noktalara dikkat çekti. Düzenlenen toplantıda konuşma yapan MHP Kastamonu İl Başkanı Emre Şahin, Belediye’de MHP’li arkadaşlarına mobing uygulandığını iddia etti.
Acacia Maden Kastamonu'da personel alıyor! (SON BAŞVURU 10 MAYIS)
Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren Acacia Maden, personel alımı yapacağını açıkladı.
Ormanın başkentinden mobilyanın başkentine
KUZKA, Kastamonulu ahşap sektörü temsilcilerini Kayseri’ye teknik geziye götürdü
Bedava bitti!.. Faturalar kabaracak
2023 Nisan ayında uygulamaya konan 25 metreküplük doğalgaz uygulaması 1 Mayıs 2024 itibarıyla sona erdi. Devlete 43 milyar liraya mal olan desteğin sona ermesiyle, faturalarda 150-200 liralık bir artış olacak.
Bir sigara grubuna boykot! Satılmayacak
Bu sigaraları içenlere üzücü haber. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, kâr marjlarının düşürülmesi nedeniyle BAT grubunun sigaralarını satmama kararı aldıklarını açıkladı.
Feci kaza; polis memuru şehit oldu, yaralılar var!
Askeri personelin kullandığı otomobil, radar uygulamasında görevli trafik polisi Yonuz Turan'a (51), ardından ekip aracına çarptı. Kazada Turan şehit olurken, otomobildeki 4 kişi yaralandı.
Kastamonu personel alımı başladı! (BAŞVURU EKRANI)
Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere Kastamonu dahil 6 ilde orman muhafaza memuru alımı yapılacağı duyurulmuştu. Başvurular bugün itibarıyla başladı! Son başvuru tarihi 9 Mayıs 2024
Tosya'nın kedisi Kastamonu'da şifa buldu!
Tosya'da bir hayvan severin bulduğu bacağı kırık kedi, ilçede yeterli tedavi görememesi nedeniyle hayvan severlerin desteğiyle şifayı Kastamonu'da buldu.
Ahmet Katar'dan 23 Nisan değerlendirmesi! 'Nihayet'
28. Dönem İYİ Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Katar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Katar açıklamasında; "Nihayet bu yanlış uygulamadan vazgeçildi ve 23 Nisan’ı coşku içinde hep birlikte Gazi Stadyumunda kutladık" dedi.
Trafik sigortası zamları otomatiğe bağlanıyor
Trafik sigortasında zam tarifesi değişiyor. Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE), Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve asgari ücret artışlarının da içinde bulunduğu bir maliyet hesaplaması uygulamaya girecek.
Kastamonu OBM personel alıyor!
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde aralarında Kastamonu'nun da bulunduğu 35 farklı şehirde olmak üzere devlet işçi alımı başvuruları açıklandı. Kastamonu’da 4 personel alınacak.
Batı Karadeniz'de tek! O cihaz ve tedavi sadece Kastamonu'da!
Batı Karadeniz'de sağlık sektöründe bir dönüm noktası yaşanıyor! Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, ilimizin sağlık altyapısına yepyeni bir soluk getiriyor. Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, prostat hastalarının derdine derman olacak son teknoloji Rezum Cihazı'nı bünyesine katarak bölgede bir ilki gerçekleştirdi
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Taşköprü'de Trafik Zabıta Ekipleri teyakkuzda!
Taşköprü Belediyesi, okul önlerinde yaya güvenliğinin ve trafik akışının sağlanması amacıyla Trafik Zabıta Ekibi uygulamasını başlattı.
Geri sayım başladı!.. Akaryakıtta yeni dönem
Uygulama 1 Ocak 2025'te başlıyor.
Tüm emeklileri ilgilendiriyor!.. Yargıtay’dan emsal karar
Emeklilerin kullandıkları kredilerle ilgili Yargıtay’dan emsal bir karar çıktı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kredi borcunu emekli maaşı ile ödemeyi taahhüt eden emeklileri ilgilendiren emsal bir karara imza attı.
Seçim bitti, hizmet de bitti!
Kastamonu ile birlikte gelişen Kastamonu Üniversitesi için Kastamonu Belediyesi tarafından kampus içi taşımacılığa kolaylık getirilmişti.
Seçim bitti, hizmet de bitti!
Kastamonu ile birlikte gelişen Kastamonu Üniversitesi için Kastamonu Belediyesi tarafından kampus içi taşımacılığa kolaylık getirilmişti.
Obilet’te Kastamonu başı çekiyor!
Otobüs bileti satışlarında en çok artış yaşanan yurt içi destinasyonlar Kastamonu, Zonguldak, Amasya, Konya, Çorum, Tokat ve Erzincan, yurt dışı destinasyonlarda ise Selanik, Sofya, Batum ve Üsküp oldu.
Azdavay'da ormancılar eğitimde...
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Azdavay Orman İşletme Müdürlüğü'nde barkod uygulaması, boylama, mesaha, standardizasyon ve dikili satış konularında eğitim düzenlendi.