Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da acı olay!.. Görev başında kalbine yenildi
GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, İsmail Dikmenli Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında zorlu Amedspor karşılaşmasını ve yaşanan süreci değerlendirdi.
Cengiz Aygün: ‘Ben bu şehre bir söz verdim’
GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, İsmail Dikmenli Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında zorlu Amedspor karşılaşmasını ve yaşanan süreci değerlendirdi.
Kastamonu'nun Azeri gelininin azimli hikayesi!
TRT1'in sevilen programı Alişan ile Hayata Gülümse programında Kastamonu'nun yöresel lezzetleri yer aldı. Programa Kastamonu'nun Azeri gelini Nezaket Aliyeva da katıldı. Aşçı olan Kastamonu'nun gelini Nezaket Aliyeva Türkiye'ye nasıl geldiğini anlattı. Aliyeva, bulaşıkçı olarak başladığı yerde şimdi aşçı olarak meslek hayatına devam ediyor.
Batı Karadeniz, Kastamonu'ya geliyor!
Komşu iller Kastamonu'da yarışacak...
Babaş; 'Kastamonu susuzdu'
AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı tarafından STK ve teşkilat iftar programı düzenlendi. Düzenlenen buluşmada konuşan AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş; "Kastamonu susuzdu. Yüzde 50'sinde su yoktu. Sabahlara kadar çalıştık. Ben proje adamıyım. 156 projeyle lansman yaptık. Hep birlikte yapacağız biz bu projeleri. Biz iyi bir ekibiz. Kastamonu Belediyesi'ni yönetmeye hazırız" dedi.
Valilik ‘seçim yasakları’nı duyurdu
31 Mart yerel seçimlerine geri sayım hızla devam ediyor. Aylardır devam eden seçim çalışmaları ve propaganda süreci, önümüzdeki Cumartesi günü akşam saatlerinde nihayet sona erecek.
Ergenlerle İletişimde Başarılı Olmanın Yolları: Ebeveynlere Uzman Önerileri
Ergenler ve ebeveynler arasında fikir ayrılıklarının olmasının kaçınılmaz bir durum olduğunu belirten Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, “Ancak bu fikir ayrılıklarının çocuklarla olan ilişkiyi olumsuz olarak etkilemesi ebeveynler tarafından önlenebilir ya da en aza indirgenebilir.” dedi.
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Diyanet yanıtladı, sigara içilen ortamda bulunmak orucu bozar mı?
Her sene Ramazan ayına doğru, Müslümanlar, kendilerine farz kılınan oruç ibadetini yaparken oruçlarını sakat edebilecek, orucu bozan ve bozmayan şeyleri merak edip araştırmaya başlamaktadır. Diyanet'in cevaplarını da dikkate alarak oruçluyken sigara içmek ya da sigara dumanı gelmesi orucu bozar mı? Kaza gerekir mi?
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
Sürdürülebilir tercihlerle ramazanda gıda israfının önüne geçilebilir
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmudul Hasan: -"Malezya gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede ramazanda gıda israfı yüzde 15 artıyor. Mısır'da ise gıda israfının ramazanda yüzde 20 arttığı belirtiliyor. Bu büyük bir çelişki, halbuki daha az tüketmemiz ve daha az israf etmemiz gerekiyor" Yeşil Ramazan hareketi kurucusu Kori Majeed: "İnsanların geri dönüşüm yapmasını, yeniden kullanılabilir malzemeler tercih etmesini, kompost yapmasını sağlayarak onları
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Aydın: “Söylemezse adam değil”
Kastamonu’nun yayın organları TV366 ile Açıksöz TV’nin ortak yayın programına bu akşam saat 20.00'da, Gazeteci Ali Sağır ve İrfan Salcı’nın sunumunda MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın konuk oldu.
Kastamonu’da öğrenci yemeğine zam!
Kastamonu Üniversitesi'nde yemekhane fiyatlarındaki artış, çok az geliri olan öğrencileri sarstı.
Kastamonulu firma, 15 bin kişiyi doyuruyor
2000 yılında İstanbul'da 4 kardeş tarafından kurulan Tarhana Yemek, 250 çalışanıyla günlük 15 bin kişiye sıcak yemek hizmeti sunuyor.
Azdavaylı zabıtaya ‘merhamet ve emek’ ödülü
Merhamet ve Emek ödül töreninin beşincisi Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı. Törende Azdavay ilçesinde, evinin balkonundan düşen çocuğu tutarak hayatını kurtaran zabıta memuru Ömer Yıldız’a da ödül verildi.
‘Adalet yok’ dedi, AK Parti’den istifa etti
Bazı isimler var ki; yıllarca partilerine gönül vermiş, hizmet etmiş, hatta hemen her seçimde aday adayı olmasına karşın ne milletvekilliği, ne belediye başkanlığı, ne de meclis üyeliği konusunda hak ettiği değer gösterilememiş.
Kastamonu KYK’da ilginç iddia!
Kastamonu'da bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait öğrenci yurdundaki, iddia gündemi sarsıyor.
Kastamonu hafta sonu Ilgaz’a koştu!
Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı’nda, yarıyıl tatilini kayak yaparak geçirmek isteyen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Kayak merkezi çevre illerden gelen kayak tutkunlarının akınına uğradı.
Kastamonu’nun orta yerinde “çöp ev”
Kastamonu’da bir vatandaşın biriktirdiği eşyalar evini çöp eve düşürdü. Göreni hayrete düşüren evi gören vatandaşlar ise çaresiz vatandaş için yardım istedi. 
Zehirlenmenin ardından Kastamonu Valiliği'nden açıklama
Kastamonu’da kaldıkları yurttaki akşam yemeğinden zehirlenen çok sayıda öğrenci hastaneye kaldırıldı.  Olayla ilgili Kastamonu Valiliğinden açıklama yapıldı.
Vidinlioğlu, basının gününü kutladı
Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününe özel Kastamonu’daki gazetecilerle yemek programında bir araya geldi.
Kastamonulu Kara Melek, Yemekteyiz’de hikâyesiyle şok etti
Zuhal Topal'la Yemekteyiz yarışmasına katılan Kastamonulu hemşehrimiz; ‘Kara Melek’ lakaplı Melek Göknur Yalçın, hikâyesiyle hem programdakileri hem de Türkiye’yi şaşırttı.
Milletvekili Ekmekci’den Taş Mektep mesaisi
AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, 2024’ün ilk mesai saatlerini Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ayırdı…
Kastamonu’yu Türkiye’ye örnek yaptı ve hala unutmadı!
1997-2003 yıllarında Kastamonu Valiliği yapan Enis Yeter; Dünya Gazetesi’ne röportaj verdi. Aradan geçen 20 yılı aşkın bir süreye rağmen; valiliği döneminde ilimizde gerçekleştirdiği projelilerle hala adından söz ettiren Vali Enis Yeter’in Kastamonu’da gerçekleştirdiği projeler ve vizyon; ilimizden örnek alınarak bir çok ilde de uygulanmaya başlamıştı.
Kastamonu'nun yöresel yemekleri yarışacak!
Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Uluslar Arası Mesleki Eğitim Derneği (UME-DER) ve İstanbul Gastronomi Aşçılar Derneği (İSGAD) tarafından Kastamonu Yöresel Yemek yarışması düzenleniyor. Birbirinden lezzetli yöresel yemeklerin yapılacağı  etkinlikte Kastamonulu ev kadınları yemeklerini yarıştıracak. 5 Ocak 2024 Cuma günü yapılacak olan yarışma, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek.
Kastamonu'daki uluslararası proje "UMUT" olacak
Kastamonu’da 3 ülke ile eş zamanlı yürütülen "Ürettiğimi Tüketiyorum" projesiyle özel gereksinimli öğrenciler, hayata tutunacak
Kışı ayrı, yazı ayrı güzel! Kastamonu cennetten bir köşe
Kastamonu, zengin deniz ürünleriyle ünlü olmanın yanı sıra tarihi güzellikleriyle de dikkat çeken bir il. Kastamonu’nun öne çıkan lezzetleri arasında banduma, tirit ve etli ekmek gibi özel tatlar bulunuyor. Ayrıca, Kastamonu Kalesi'nin tarihi atmosferi de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu eşsiz lezzetler ve tarihi dokusuyla Kastamonu, doğal güzellikleri ve benzersiz tatlarıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Kastamonu ihracatına ‘bakır’ dopingi!..
Acacia Maden, 5 yılda yurtdışına 750 milyon dolarlık bakır madeni ihracatı yaptı