Kastamonu'nun yöresel yemekleri yarışacak!;

Kastamonu'nun yöresel yemekleri yarışacak!

Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Uluslar Arası Mesleki Eğitim Derneği (UME-DER) ve İstanbul Gastronomi Aşçılar Derneği (İSGAD) tarafından Kastamonu Yöresel Yemek yarışması düzenleniyor. Birbirinden lezzetli yöresel yemeklerin yapılacağı  etkinlikte Kastamonulu ev kadınları yemeklerini yarıştıracak. 5 Ocak 2024 Cuma günü yapılacak olan yarışma, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek....

Kastamonu, Türk mutfak kültürünün yaşatıcısı olarak, ülkemizin her şehrinin ve yöresinin unutulmuş lezzetlerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla önemli bir rol üstleniyor. İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 17'nci Kastamonu Yöresel Lezzetler etkinliği, Türk mutfak kültürüne bir nefes olmayı hedefleyerek büyük bir milli duruş sergileyecek.

Kastamonu, Türk tarihine ışık tutan kadim bir şehir olması özelliğiyle, bu kez unutulmuş tarihi Türk lezzetlerini gün yüzüne çıkararak Türk mutfak kültürüne katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu amacı gerçekleştirmek için İstanbul'da düzenlenecek olan etkinlikte, özel bir yemek yarışması düzenlenecek.

Etkinlik, tamamen tarihi ve yöresel mutfak kültürümüzün izlerini taşıyan yemeklerin yarıştığı bir platform olacak. Yarışmaya katılacak olan Kastamonulu ev kadınları, kendi yöresel ve coğrafi ürünleri kullanarak kültürel bir zenginliği olan yemekleri hazırlayacaklar. Yarışmanın öncelikli kuralı, yemeğin ilin ve ilçenin yöresel ve coğrafi ürünleriyle hazırlanması olacak.

Yemeklerin tamamının tarihi mutfak kültürümüze ait olması, yiyecek ve içeceklerin tarihlerini anlatan metinlere sahip olması, geleneksel mutfak literatüründen günümüz modern mutfak literatürüne uygun bir anlayışla sunulması da yarışmanın önemli kuralları arasında yer alıyor.

Etkinlik kapsamında, İtalya F.C.A.S Gastronomi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Şef İlker Yavuz, etkinlikte  konuşma gerçekleştirecek ve jüri üyeliği yapacak.  Türkiye'yi uluslararası alanda başarıyla temsil eden Şef İlker Yavuz'un yanı sıra birbirinden değerli ve işinin ehli usta aşçılar da jüri koltuğunda yer alacak.

Uluslararası Mesleki Eğitim Derneği ve İstanbul Gastronomi Aşçılar Derneği olarak düzenlenen 17'nci Kastamonu Yöresel Lezzetler etkinliğinde, Türk mutfak kültürünü daha iyi araştırmayı, geliştirmeyi, uygulamayı ve dünyaya tanıtmayı amaçlayan bu özel buluşma, tarihi Türk mutfak kültürüne ışık tutacak.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum