Kastamonu, Portekiz ve Polonya'ya kültürünü tanıtacak;

Kastamonu, Portekiz ve Polonya'ya kültürünü tanıtacak

Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi, 4 yıl önce başlattıkları emek yolculuğunu, projelerle taçlandırarak sürdürüyor. 4 yılda ciddi bir yol kat eden Kastamonu Sanat, Kastamonu'da kadınların istihdamına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Kastamonu Sanat son projesi olan, Dışişleri Bakanlığı Ulusal Ajans'a Türkiye'den teslim edilen 'AB Dijitalde Sanatkar Kadınlar' isimli 'KA 210 ADU' yetişkin eğitiminde, ulusal ajansa teslim edilen ve ulaşan tek proje olmayı başardı. konuyla ilgili açıklama yapan Kooperatif Başkanı Durgut; " Portekiz ve Polonya'da da Kastamonu'nun unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ev yemeklerini tanıtacağız. İnanıyoruz ki bu üreten kadınımıza büyük aşamada destek olacaktır ve onların istihdamını daha çok arttıracaktır. 4 yıl süresi zarfında bu kadar proje yaparak ilerleyip belli bir yere gelmekten gurur duyuyoruz" ifadelerine yer verdi....




DURGUT; "BUGÜNE KADAR İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA 6 ADET PROJE TESLİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Kastamonu Sanat İşleyen Eller Ve Yöresel Kadın Kooperatif Başkanı Serpil Durgut, 4 yıldır projelerle yollarına devam ettiklerini vurgulayarak şöyle konuştu; "2019 tarihinden bu yana resmi olarak kuruluşumuz gerçekleşti. Dört yıldır projelerle yolumuza devam ediyoruz ve üreten kadına destek veriyoruz. Kastamonu turizm ile kadın istihdamı ile alakalı çalışmalar ve projeler yürütmekteyiz. Bugüne kadar İçişleri Bakanlığına 6 adet proje teslimi gerçekleştirdik. Bunda birçok kadınımıza destek verdik. Dezavantajlı kadınlarımıza destek sunduk. En son yaptığımız şifa doğadan emek kadından projemizde 89 bin civarında bir bütçe ile Kastamonu yöresel yemeği ekşili pilavı Kastamonu'da ilk defa pakete koyduk ve uluslararası tanıtımını ve satışını sağlamaya çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

"BÜTÇEMİZ 30 BİN EURO PORTEKİZ VE POLONYA İLE ORTAĞIZ VE EN BÜYÜK ORTAK BİZİZ"

Portekiz ve Polonya'da da Kastamonu'nun unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ev yemeklerini tanıtacaklarını dile getiren Durgut, sözlerini şöyle sürdürdü; " En son yaptığımız projemiz 'AB Dijitalde Sanatkar Kadınlar' isimli 'KA 210 ADU' yetişkin eğitiminde ulusal ajansa teslim edilen ve ulaşan tek proje olmayı başardı. Bir kadın kooperatifi olarak bundan gurur duyuyoruz. Bütçemiz 30 bin Euro Portekiz ve Polonya ile ortağız ve en büyük ortak biziz. Orada da Kastamonu'muzun unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ev yemeklerini tanıtacağız. İnanıyoruz ki bu tanıtım Kastamonu'da iş yapan ev işi yapan üreten kadınımıza büyük aşamada destek olacaktır ve onların istihdamını daha çok arttıracaktır. Bunun için çaba göstermekteyiz. 4 yıl süresi zarfında bu kadar proje yaparak ilerleyip belli bir yere gelmekten gurur duyuyoruz" diye konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum