500 bine yaklaştı;

500 bine yaklaştı

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu için oy kullandı....

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu için oy kullandı. Oy kullananların sayısı ikinci günde 500 bine yaklaştı.

Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan Türk seçmenler 14 Mayıs Pazar günü, 28. dönem milletvekillerini ve 13. cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. Yurt dışında kullanılarak Ankara’ya getirilen 1 milyon 817 bin oyun sayımı hâlâ devam ediyor. Yurt dışı seçmeninin tercihine yönelik artan kamuoyu ilgisinin başlıca nedenlerinden biri şüphesiz son yıllarda yurt dışındaki Türk vatandaşlarının kademeli olarak seçimlere artan katılım oranı oldu. Sayılmak üzere Ankara’daki ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’ne ulaştırılan yurt dışı sandıklarına katılım oranı 27 Nisan – 9 Mayıs tarihleri arasında yüzde 53.20 olarak belirlendi. Bu oran, 2018’de yapılan bir önceki seçimlerde yüzde 50,09 ve 2015’te 36,84’tü. 2014 yılında ilk halk oylamasıyla yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde ise yüzde 19 seviyesinde kalmıştı.
YENİDEN SANDIK BAŞINA GİDİYORLAR
Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan Türk seçmenler 28. dönem milletvekillerini ve 13. cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan kesin sonuçlarına göre yurt dışında katılım yüzde 53'ü geçerek 2011 seçimlerinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.  Birinci turda cumhurbaşkanlığı için adaylardan yeterli oya ulaşan olmadığı için seçim ikinci tura kaldı.
14 Mayıs yurtdışı seçim sonuçlarına göre; Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yurt dışında oyların yüzde 57,5'ini aldı. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise ilk turu yüzde 39,6 oy oranıyla bitirdi.
Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu için yeniden sandık başına gidiyorlar. Yurtdışında oy kullananların sayısı ikinci günde 500 bine yaklaştı.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum