Devlet destekleyecek, Kastamonulu kadınlar üretecek…;

Devlet destekleyecek, Kastamonulu kadınlar üretecek…

......

Tarım ve Orman Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen ve Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından fonlanan “Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP)" kapsamında Kastamonu il ve ilçelerinde faaliyette bulunan kadın kooperatiflerinin mevcut durumu ve iyileştirmeye yönelik istişare ve etüt toplantısı ilimizde gerçekleştirildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Güray Koçak konferans salonunda yapılan toplantıya, İl Müdürü Bekir Yücel  Tanrıkulu, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cumhur Hakkı Güllü, Tarım ve Orman Bakanlığı Etüt ve Projeler Daire Başkanlığından Kırsalda Kadın Çalışmaları Uzmanı Aysel Eskici, Ziraat Yüksek Mühendisi Vijdan Kurnaz, Agronomist Proje Uzmanı Ender Yeşil, İletişim ve Bilgi Yönetimi Uzmanı Yelda Yenal, KDAKP Bölge Koordinatörü Murat Demirbük, KDAKP Kastamonu İl Koordinatörü Cihat Sipahi, Kastamonu İPYB personelleri Şükrü Kaynaş, Halit Özgür İhtiyar ve Burhan Gökmen ile İlimizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Tarım ve orman Bakanlığı çalışmaları ile Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında ilimizde uygulanan projeler hakkında bilgi verdi. Tanrıkulu, önümüzdeki dönemde uygulanacak projeler ve çalışmalar kapsamında kadınlara yönelik yürütülecek faaliyetlere ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Etüt ve Projeler Daire Başkanlığından Kırsalda Kadın Çalışmaları Uzmanı Aysel Eskici tarafından da gerçekleştirilen sunumun ardından katılımcılarla anket çalışması yapılarak önümüzdeki dönemde uygulanacak faaliyetlere yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca; Taşköprü İlçesi Çetmi Köyünde bulunan S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliğine ait çiftçi eğitim merkezinde bölgede bulunan kooperatif yöneticileri ile istişare ve etüt toplantısı gerçekleştirildi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum