Atopik Dermatit;

Atopik Dermatit

Atopik dermatit kronik ve tekrarlayan bir cilt rahatsızlığıdır....

Atopik dermatit kronik ve tekrarlayan bir cilt rahatsızlığıdır. Aynı zamanda egzama olarak da bilinen bu durum, cildin bariyer fonksiyonunda bozukluklarla karakterizedir. Atopik dermatit genellikle ciltte kızarıklık, kaşıntı, kuruluk, kabarcıklar, çatlaklar, kabuklanma ve bazen de iltihaplanma ile kendini gösterir.

Atopik dermatit genetik yatkınlığa sahip bireylerde daha sık görülür ve bağışıklık sistemi ile cilt bariyeri arasındaki etkileşimdeki dengesizlik sonucunda ortaya çıkar. Tetikleyici faktörler arasında alerjenlere, yiyeceklere, irritanlara, stres, iklim değişiklikleri ve hormonal değişiklikler gibi çeşitli faktörler bulunur. Atopik dermatit bebeklikten yetişkinliğe kadar her yaşta görülebilir.

Atopik Dermatit ve Nemlendirici Kremler

Topikal kortikosteroidler iltihaplanmayı azaltarak ve kaşıntıyı kontrol altına alarak atopik dermatit semptomlarını hafifletmek için yaygın olarak kullanılır. Ancak uzun süreli kullanımlarında yan etkileri olabilir ve doktorun talimatlarına göre kullanılmalıdır.

Nemlendiricilercilt kuruluğunu gidererek ve cilt bariyerini güçlendirerek atopik dermatit semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olur. Nemlendiriciler düzenli olarak kullanıldığında cildin nem dengesini koruyabilir. Siz de cilt sorunlarınız için https://www.dermogiz.com/atopik-dermatit sitesinden kendinize uygun ürünü seçebilirsiniz.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum