Kastamonu el sanatları, Başkent’te sergilendi;

Kastamonu el sanatları, Başkent’te sergilendi

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 1000 yıllık hafıza” El sanatları sergisi Ankara’da bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildi.  ...

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen sergide Kastamonu, Mersin Silifke, Sivas, Elazığ, Düzce ve Bilecik illerinden gelen eserler sergilendi. Ankara’da bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen “ Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 1000 yıllık hafıza” El sanatları sergisine sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

“SANDIKLAR DA KALAN UNUTULMUŞ ÜRÜNLERİ GÜNÜMÜZE TAŞIYARAK ONLARI MODERNİZE EDEREK EVLERİMİZ DE KULLANMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Silifke Atatürk El Sanatları Eğitim Merkezi Yöresel Bez Dokuma Öğretmeni Zeynur İnce, eskiyen ve unutulan ürünleri gün yüzüne çıkardıklarını, yapılan ürünlerinde çok beğenildiğini belirterek şu sözleri kaydetti: “Yöresel bez dokuma tezgahın da farklı teknikleri kullanarak sehpa örtüleri, masa örtüleri bu tarz evde kullanılacak dekoratif ürünler dokuyoruz. Eskiden unutulmuş olan, sandıklar da kalan unutulmuş ürünleri günümüze taşıyarak onları modernize ederek evlerimiz de kullanmaya çalışıyoruz. Örtünün ebadına ve kullanacağımız motife göre değişiyor, bir hafta da çıkardığımız örtülerimiz de var, üç hafta da çıkan örtülerde. Kadınlar özellikle çok beğeniyorlar. Beğenilerek kullanılıyor.”

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum