İnebolu'nun aşı boyalı evleri su kabaklarında…;

İnebolu'nun aşı boyalı evleri su kabaklarında…

İnebolu ilçesinde açılan ‘su kabağı işlemeciliği kursu’ yoğun ilgi görüyor. Kursiyerler tarafından İnebolu'nun aşı boyalı evlerinin işlendiği su kabakları satışa sunuluyor....

İnebolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Aile Destek Merkezi Projesi çerçevesinde su kabağı işlemeciliği kursu açıldı. İlçede yaşayan vatandaşlardan yoğun ilgi gören kursla kursiyerlerin aldığı eğitim sayesinde gelir elde etmesi amaçlanıyor. 3 ay boyunca devam eden kursta eğitim alan kursiyerlerin yaptığı ürünler, açılan sergiler ve hizmete açılan satış odasında satılıyor. 

Kursla ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Ebru Madenci, "Su kabağı işlemeciliği kursu ile kursiyerler su kabaklarını inceltme, kesme ve boyama işlemlerini yaparak dekoratif ürün haline getiriyorlar. Su kabaklarının içinin boşaltılması ve ışıklandırılması ile birlikte avize şeklinde kullanılan İnebolu aşı boyalı evleri başta olmak üzere, çeşitli süslemeler yapılıyor. Ürünler kursiyerler ve usta öğreticisi tarafından tasarlanmaktadır. Kurslar 3’er aylık dönemlerle yenilenmektedir. Yaptığımız sergilerde ve binamızda satış mağazası olarak bir odamızda satışa sunulmaktadır" dedi.

Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum