Belediyenin 2023 raporuna 'yetersiz' oyu çıktı;

Belediyenin 2023 raporuna 'yetersiz' oyu çıktı

Kastamonu Belediyesi Nisan ayı ilk toplantısı, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda komisyon üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Öte yandan 2023 Faaliyet Raporu da oylandı. 2023 Faaliyet Raporu Kastamonu Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle yetersiz bulundu....

BİRİNCİ VE İKİNCİ BELEDİYE BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİLDİ

Toplantıda ilk olarak Kastamonu Belediye Meclisi Birinci ve İkinci Başkan Vekili seçildi. Kastamonu Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Hasan Fehmi Taş, İkinci Başkan Vekili ise Serkan Mütevelli oldu.

BELEDİYE MECLİSİ KATİP ÜYELERİ

CHP'den Melahat Karahasanoğlu, Özlem Eylem Kurt seçildi

BELEDİYE ENCÜMEN ÜYELERİ

Belediye Encümen Üyeleri seçildi. Belediye Encümen Üyeleri CHP Meclis Üyeleri; Umut Araç, Alican Yılmaz, Vuslat Atak oldu.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

Plan ve Bütçe Komisyon Üyeleri ise şöyle; "CHP'den Umut Araç, Nedim Duman, Tufan Seydioğlu, AK Parti'den ise Ahmet Namlı, Şafak Aydın Selim.

İMAR KOMİSYONU

İmar Komisyon Üyeleri şöyle; Ahmet Tuğer Topçuoğlu, Tezcan Biçicioğlu ve Murat Aydoğan, AK Parti'den ise Kadir Ceyhun Kabaoğlu ve Ahmet Emre Durakoğlu.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ

Tarihi Kentler Birliği üyesi CHP'den Nihat Kendir seçildi.

KASMİB

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği'nin (KASMİB) üyeleri; "CHP'den Ertan Çetinkata, Ahmet Er, Melahat Karahasanoğlu seçildi. AK Parti Grup Başkanı Necati Atak'ın; "Burası Valiliğin koordinesinde olan bir yer. Meclis dağılımına göre bizlerden de bir aday gösterebilirseniz iyi olur. Ama göstermeyiz 3'ü de CHP'den olsun derseniz bir şey diyemeyiz' dedi.

BALTACI; "1 YIL SONRA DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Başkan Hasan Baltacı Grup Başkanı Atak'ın ifadesi üzerine; "Bunu 1 yıl sonra yeniden değerlendirelim.Şimdilik bu şekilde karar alalım. Önümüzdeki sene yeniden bakacağız" dedi.

MİLLİ MÜDAFAA MÜKELLEFİYETİ

Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu üyeliğine CHP'den Ali Yılmaz seçildi.

KASTAB

Kastamonu Turizm Altyapı Hizmet Birliği'ne (KASTAB) Üyeliğine; Serkan Mütevelli seçildi.

HUZUR HAKKI PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA SEVK EDİLDİ

Belediye Meclis Üyelerine ödenecek huzur hakkı görüşüldü. Belediye Meclis üyelerinin, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün verilecek ücret değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe Komisyon'una gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

2023 FAALİYET RAPORU YETERSİZ GÖRÜLDÜ

2023 Yılı idari Faaliyet Raporu Birinci Başkan Vekili Hasan Fehmi Taş okudu. İdari Faaliyet Raporu'nun yeterli olup olmadığı belediye meclisi oylamasına sunuldu. Faaliyet Raporu meclisin oy birliğiyle yetersiz görüldü.

"İNCELEYECEĞİZ"

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı söz konusu raporun ilerleyen dönemde inceleneceğini açıkladı. Başkan Baltacı açıklamasında; "Bu faaliyet raporunda incelenmesi bakılması gereken hususları da önümüzdeki dönemde hep birlikte inceleyeceğiz. Belediyemizin çıkarına olan, Belediyemizin tasarrufuna olan, belediye kaynaklarını nasıl daha etkin kullanırız bu rapordan yararlanacağız. Raporda eksik ya da yanlış gördüğümüz alanlar varsa lütfen onları da bizlerle paylaşın" dedi.

 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum