Hanönü yeniden TBMM gündeminde!;

Hanönü yeniden TBMM gündeminde!

Kastamonu'daki madenler Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya'nın yeniden gündeminde....

Milletvekili Kaya Kastamonu'yu gündeme aldığı konuşmasında; "Hanönü, Elazığ'da ifade edildiği gibi bir riskle karşı karşıya. Bakan Yardımcısına bizzat ilettim, tedbir alınması gerektiğine dair çağrımı kendisine bizzat ifade ettim. Bakanlığın yetkilileri, lütfen Hanönü'yle ilgili özel bir inceleme yaparak bir felaket yaşanmasının önüne geçsinler diyor" dedi.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Erzincan ve Elazığ'da yaşanan maden faciası sonrasında Kastamonu'nun Hanönü ve Küre ilçelerindeki madenleri TBMM'de gündeme getirmiş, önlem alınması gerektiğini ifade etmişti. Milletvekili Kaya Kastamonu'nun madenlerini yeniden gündeme getirdi.

KAYA; "HANÖNÜ TEHLİKE ALTINDA"

Milletvekili Mustafa Kaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Şu anda Kastamonu Hanönü'nde bir bakır madeni var. Ben bu bakır madeninin yerine gittim gördüm. Bakır madeninde atık depolama alanı ile oradaki bir ilkokulun arasında 300 metre mesafe var arkadaşlar. Atık depolama alanı o kadar yakın ki Allah korusun, evet, gayret edilmiş, fore kazıklar falan çakılıyor ama tam olarak oradaki insanların tatmin olabildiği bir ortam yok. Hanönü, biraz önce Elâzığ'da ifade edildiği gibi bir riskle karşı karşıya."

"BAKANLIK YETKİLİLERİ DE HANÖNÜ'YLE İLGİLİ FELAKET YAŞANMASININ ÖNÜNE GEÇSİNLER DİYOR"

"Bendeniz bunu Bakan Yardımcısına bizzat ilettim, tedbir alınması gerektiğine dair çağrımı kendisine bizzat ifade ettim, buradan da bir kere daha söylüyorum: Burada, Bakanlığın yetkilileri var, Enerji Bakanlığının yetkilileri, lütfen Hanönü'yle ilgili özel bir inceleme yaparak bir felaket yaşanmasının önüne geçsinler diyor."

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum