'Bugünlere kolay gelinmedi';

'Bugünlere kolay gelinmedi'

Kasım ayında Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı’nda ödüle layık görülen Kastamonu Entegre'de düzenlenen programda, ödül almaya hak kazanan projede görev alan personellere plaket ve hediye takdimi yapıldı....

Kastamonu Entegre geçtiğimiz ay aldığı ödülle birlikte  KalDer’e katılım gösterdiği üç yılda toplam aldığı “Kalite Çemberi”ödül sayısını altıya çıkardı.

Kastamonu Entegre’nin 5. Global Kalite Zirvesi’nde ilk üçe giren Kastamonu MDF Fabrikası “Brain Stars” ekibi  geliştirdikleri projeyle, KalDer Ankara Şubesi 24. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı’na başvurmuştu. Değerlendirmelerin ardından  ekip, saha ziyaretine hak kazanırken;“Brain Stars” pres makinesindeki soğutucu yıldız kolu kırılması sonucu oluşan duruş sürelerini azaltan çalışması  ile Kalite Çemberi Ödülü’ne layık görüldü.

'Brain Stars'ın yanı sıra Samsun Yonga Levha Fabrikası “Tam Otomatik”  ekibi de geliştirdiği  projelerle ödül almaya hak kazanan diğer ekip oldu. Böylece etkinlikte dağıtılan üç Kalite Çemberi’nden ikisi Kastamonu Entegre’nin oldu.Yeni ödüllerle birlikte şirketin yarışmaya katıldığı üç yılda toplam “Kalite Çemberi” ödül sayısı altıya yükseldi.

 

ÇAKIR:  ''ENTEGRE, KAPI KAPI DOLAŞARAK MAL SATMAYA ÇALIŞMIYOR''

Düzenlenen programda konuşan Vali Avni Çakır, Kastamonu Entegre'nin şehrin gözbebeği olduğunu söyleyerek, ''Sadece Kastamonu'nun değil ülkemizin önemli sanayi kuruluşlarından bir tanesi Kastamonu Entegre, bir olmayı başarmış. Bunu başarmalarını sadece kendilerine hissettirmeleri değil, bu dışarıda da tescillenmiş. Bunun raporlanması, bu konudaki uzmanların değerlendirmesi sonucunda bu ödüller gelmiş. Bu başarının sonucunda da Entegre kapı kapı dolaşarak malını satmayla uğraşmıyor, insanlar geliyor 'bana sat' diyor, o da seçerek malını satıyor. Her sene üzerine koyuyor ve sektöründe hızlı bir şekilde büyüyor. Biz Kastamonu olarak tarım, turizmden bolca söz ediyoruz ama sanayide  kuruluşlarımızın ulusal ve uluslararası düzeyde ödül alması bizi son derece mutlu ediyor'' dedi.

''ARSA TALEPLERİNİ KARŞILAYACAĞIZ''

Kastamonu OSB'de yer kalmadığını sözlerine ekleyen Vali Avni Çakır, ''İnşallah, bununla alakalı geçen ay sürecimiz hızlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla yaptığımız görüşmede  yeni alanımızla alakalı gerekli mali destek sözlerimizi aldık. Bununla alakalı önceki protokolümüzü de güncelledik. Bununla alakalı da komisyonlarımızı oluşturduk. Kamulaştırma çalışmalarımız da geçtiğimiz hafta itibariyle başladı. İnşallah, önümüzdeki yıl, yolun karşı tarafındaki alanda da yarım kalmış çalışmalar tamamlanarak, arsa taleplerini karşılayacağız'' diye kaydetti.



KOÇ: ''BUGÜNLERE KOLAY GELİNMEDİ''

 

Kastamonu Entegre Fabrikalar Direktörü Enüs Koç ise programda yaptığı konuşmada ülkemizde geçmiş dönemlerde ihracat yapmak için gösterilen çabadan bahsederek, şu ifadelere yer  verdi;

''Şirketimiz 1969 yılında kuruldu ve 2019 yılında 50'nci yılımızı kutladık.  Bu sene 52'nci yılımız. Türkiye'de sunta deyince 'suni tahta sanayi' yani şirketin adı Suni  Tahta Sanayi A.Ş., sunta oradan kalıyor. Aslında bilimsel adı yonga levha. Bugünlere kolay gelinmedi. Bir çok  hedefler konuldu ve çok gayret edildi. Bugün Kastamonu Entegre olarak 6 ayrı ülkede 13 ayrı lokasyonda 1,5 milyar dolar conserve cirosu olan bir firma haline geldik. Şuanda ülkemizde baktığımızda Dünya üçüncüsüyüz. Levha sektöründe, sunta, MDF, parke ve buna benzer alanlarda Dünya üçüncüsüyüz. İhracatımız belki 3-4 sene önce  2 milyar dolar civarındaydı, bu seneki ihracatımız 4 milyar dolara çıktı. Yani ithalatımız 1 milyar dolar civarında, cari açığı 3 milyar dolar civarında kapatan ender sektörlerden biri haline geldik. 10 milyar dolar üzerinde ihracat hedefleniyor, mobilya üretmekle alakalı belki bir Polonya, İtalya'nın yanına yaklaşamayız ama hedefimiz oralara varmak.  Yahya beyin bize emaneti var, ben bu fabrikaları buraya kurdum ama Kastamonululara da iş düşüyor. Lütfen uydu mobilya fabrikaları yaparak Kastamonu'yu bir marka haline getirin, bu da sizin göreviniz diye bizlere tembih etti. İnşallah, böyle adımları da bekliyoruz. Kastamonu Entegre, sektöründe öncü özellikle sanayicilerimizi önderlik eden bir firma. Romanya'da, Bulgaristan'da, Bosna Hersek'te, İtalya'da, Rusya'da nereye gitseniz, hepsinin kapısında Kastamonu bayrağı var.''

''YILLIK, KASTAMONU'YA 300-350 MİLYON LİRALIK KATKIMIZ VAR''

Kastamonu Entegre'nin Kastamonu'ya yıllık 300-350 milyon liralık bir katkısı olduğunu kaydeden Koç, ''Şuan  nakliyecilerimiz, orman köylülerimiz,  kooperatifimiz, çalışanlarımız dahil olmak üzere yıllık 300 milyon liralık bir rakam bırakıyoruz ve 15 bin kişiye direkt ya da dolaylı olarak istihdama katkı sağlıyoruz. İnşallah, hedefimiz diğer fabrikamızı da buraya taşıyıp yine tesisimizi büyütüp, çok daha yüksek katma değerli ürünler üretmek.  Kastamonu OSB'mizin yüzde 50'ye yakın arazisi fabrikamızın. OSB'mizin göz bebeği.  İnşallah, OSB'miz de vizyonuyla, misyonuyla Türkiye'deki sayılı OSB'ler arasına girecek.  Bu ödülü alan Kastamonu fabrikamız çok çaba gösterdi. Bu ödülü almak kolay değil. Koç, Sabancı ve Türkiye'nin en üst seviyedeki fabrikaları bu  ödülleri alabiliyordu. Ağaç sektörü deyince sanki kereste ve benzeri üreten, tozlu işler olarak hatırlanır ama son derece modern teknoloji kullandığımızı görüyoruz. Sürekli istihdam hepimizin hedefi olmalı, karlılık mutlaka önemli. Sanayicinin olmazsa olmazı ama sürdürülebilirlikte lazım. Hepimizin hedefleri olmalı. Kastamonu Entegre Dünya 7'ncisiydi, bu sene Dünya 6'ncısı, Allah nasip ederse Balıkesir Fabrikamızın faaliyete girmesiyle Dünya 5'ncisi olma hedefimiz var.   Sanayicilerimiz bir şeyi düşük maliyetle üretilirlerse ve zamanında teslim ederlerse hiç korkmayın. Şuan bütün sanayicilerimizin hedefi bu olmalı. Biz tüm ekibimizle dikkate aldığımız bir detay var, Hayat Holding'in 7 bini yurt dışı olmak üzere toplamda 14 bin çalışanı var. Üç şirketi var 4 milyar dolar civarında cirosu var. Bizim şiarımız, problemlerle barışık olmayı, bütün çalışanlarımızın problemlerle barışık olması lazım, patronların da buna destek vermesi lazım.  Kişinin korkmaması gerekiyor. Bir de problemleri görünür kılmak çok önemli. Yine çözüm üretmek lazım. Bu üçü yan yana gelirse asıl olan budur'' diye konuştu.  






Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum