Dönercide durum içler acısı;

Dönercide durum içler acısı

Son günlerde tavuk ve kırmızı ette yaşanan fiyat artışlarından dolayı döner sektörünün de büyük sıkıntı yaşadığına belirten esnaf, fahiş fiyat artışlarının dönercilerin belini büktüğüne dikkat çekiyor....

Elektrik, doğalgaz, tüp, ekmek, sebze ve et ürünlerine gelen zamlardan sonra döner fiyatlarına da zam kaçınılmaz oldu. Artan maliyetlerden etkilenen bazı lokantalar ürünlerine zam yapma kararı aldı. Bazı esnaflar ise dar gelirli müşterilere hitap etmeleri nedeniyle fiyatlarında artışa gitmedi. Paket kağıdının fiyatlarında da doların yükselmesiyle ciddi artış yaşandığını dile getiren esnaf, bu durumun kendilerini oldukça zorladığına dikkat çekiyor.

“2 AY ÖNCE ALDIĞIM PAKET KÂĞIDININ KİLOSU 70 LİRAYDI, ŞİMDİ 220 LİRA”

Kastamonu’da döner satışı yapan lokantalardan Boztepe Dönercisi dükkânının sahibi Fevzi Çeven; “Yüzde 99 etkilendik. Kilosunu 16,5 TL’ye aldığım göğüs eti şuanda 34,5 TL. Bir sene önce değil, bundan daha 3 buçuk ay önceki fiyatı 16,5 TL’ydi. 2 ay önce aldığım paket kâğıdının kilosu 70 liraydı, şimdi 220 lira. Bir dönerde 30 kilo var. Et 48 liraydı 2 buçuk ay önce, şuan 74 TL. Doların yükselmesinden dolayı tüm ürünler yüzde 100’ün üzerinde zamlandı. Dolar düştü gibi oldu ama yine yükseldi. Ambalaj ürünlerinde, et ürünlerinde de muazzam bir yükseliş oldu. Ben fiyat artışına gitmedim. 2 buçuk ay önce 8 liraya sattığım yarım ekmek döner, şimdi de 8 lira. Zam yapamadım, çünkü 12 liraya döner versem siz gidip o 12 liraya etli ekmek yersiniz. Ana caddede yaptılar ama diğer kesimdeki dönerciler zam yapmadı. Bu da bizi sıkıntıya soktu. Bizim zaten hitap ettiğimiz kesimler öğrenci ve köylü kesimi. Gelir düzeyi düşük olduğu için zam yapamadık. Bu da ister istemez bizi çok etkiledi. Müşteriyi düşündük. Mecbur düşünmek zorundasınız yoksa başka yerlere kayıyor” dedi.  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum