Kastamonu Belediyesi’nden “Halk Ekmek Uygulaması”;

Kastamonu Belediyesi’nden “Halk Ekmek Uygulaması”

Kastamonu Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi....

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Otobüs ücretlerine artan akaryakıt fiyatları nedeniyle zam yapılması talebi görüşüldü. Söz konusu talep Nisan ayı ikinci oturumunda değerlendirilerek karara bağlanacağı kaydedildi. Toplantıda ayrıca Halk Ekmek Uygulamasının devreye girdiğini açıklayan Başkan Vidinlioğlu;”Esnafımızı da çok fazla sıkıntıya sokmadan, belli sayıda ekmeği vermek üzere Halk Ekmek Uygulamasına geçiyoruz. Şehirde yaşayan insanlarımız da sıkıntıda. Onun için kıt kanaat geçinen insanlara bir nebze de olsa belediye olarak destek olalım diye halk ekmek uygulamasını 3 ayrı noktadan satışa sunacağız” ifadelerine yer verdi.

 

Toplantıda ilk olarak, Belediye Encümen Üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Belediye Encümen Üyeleri, MHP’den Cihangir Çelikoğlu, Mehmet Melekoğlu, Sezgin Sezen oldu. Plan ve Bütçe Komisyonu’na MHP Grubu’ndan Nevin Karaca, Nurten Ciğerci, Seyfettin Rençber; AK Parti Grubu’ndan ise Hüseyin Aydın, Necati Atak seçildi. İmar Komisyonu’na ise MHP Grubu’ndan Recep Mor, Mehmet Cevat Uyanık, Ferdi Kargılı; AK Parti Grubu’ndan ise Akif Güzel, İzzet Serhat Köylü seçildi.

“SUÇ TEŞKİL EDECEK HERHANGİ BİR HUSUSA RASTLANILMAMIŞTIR”

Seçimlerin devamında Denetim Komisyonu raporu okundu. Raporda şu ifadeler yer aldı;  “Komisyonumuz tarafından yapılan değerlendirmelerde Kastamonu Belediyesi’nin gelir ve giderleriyle hesap ve işlemlerinin kanun tüzük yönetmelikler çerçevesinde yürütüldüğü defter ve belgelerin düzenli olarak tutulmasına gayret gösterildiği tespit edilmiştir. Komisyon çalışması süresince sondajlama yöntemiyle yapılan Komisyon Denetimimizde konusu suç teşkil edecek herhangi bir hususa rastlanılmamıştır. İncelenen dosyalarda bazı evrakların ve imzaların eksik olduğu tespit edilmiş olup ilgili evrakların muhasebe evraklarında olduğu beyan edilmiştir. Muhasebe evrakları ekinde komisyonumuza sunulmuştur. Bazı birimlerde deüst yazılarıyla yapılan işin uyumlu olmadığı tespit edilmiştir. Denetim raporunun “Görüş ve Öneriler” kısmında ise; “Doğrudan temin kapsamında yapılan alımlarda işin bütünlüğü ve aciliyeti ön görülüp doğrudan temin yasasına uygun olarak hareket edilmelidir. Kastamonu Belediyesi İştirakları Anonim  Şirketi vasıtasıyla parke, bordür, çakıl ve dolgu malzemelerinin temini noktasında çalışmalar yapılarak, bu malzemelerin belediyemizin makine parkı kullanımı olarak tedarik edilmesi sağlanmalıdır. Belediye imkanlarıyla yapılabilecek temizlik parke söküm işi gibi hizmetlerin belediye imkanlarıyla yapılması sağlanmalıdır. Kırtasiye demirbaş gibi malzemelerin alımlarının bir müdürlük bünyesinde satın alma komisyonu kurulup toplu halde tedarik edilmesi ihtiyaçlarına göre birimlere dağıtımının yapılması sağlanmalıdır” denildi. Faaliyet raporunun bir sonraki oturumda onaylanması için oylama yapıldı. Rapor, meclisin oybirliğiyle kabul edildi.

MUHTARLAR DERNEĞİ İLE KASTAMONU BELEDİYESİ ARASINDA PROTOKOL GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Muhtarlar Derneği ile Kastamonu Belediyesi arasında “Muhtarlar Gelişiyor, Kastamonu Değişiyor” projesi kapsamında uygulanacak hizmetler için protokol gerçekleştirilmesi hususunda ilgili valilik onayı alındığı ve konunun Belediye Meclisi tarafından karara bağlanması talep edildi. Söz konusu madde meclisin oy birliğiyle kabul edildi.

KİRA İHALELERİ İÇİN BELEDİYE ENCÜMENİNE YETKİ

Meclisin bir diğer gündem maddesinde, Kastamonu merkez Kuzeykent Mahallesi şehirlerarası otobüs terminalindeki 17 ve 51 numaralı il yazıhaneleri ile 9 ve 100 numaralı büroların ihale süreleri sona ereceğinden yeniden kiralama ihalesi yapımı planlandığı belirtildi. Bu nedenle 5 yıl süreyle kira ihalelerinin yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesi hususunun meclisçe görüşülerek karara bağlanması talep edildi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

2006 yılında, Belediye personellerinden Yavuz Ayrancıoğlu’nun iş kazası nedeniyle hayatını kaybettiği ve ailesi tarafından isminin yaşatılması için bir parka ya da sokağa adının verilmesi talebi görüşüldü. Söz konusu talepmeclisin oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi. İmar Plan Tadilatlarının görüşülmesi maddesi İmar Komisyonu’na havale edildi.

İKİNCİ OTURUMDA KARARA BAĞLANCAK

Özel Halk Otobüslerinin ücret tarifesinde yeni bir artışa gitme talebi, meclisin oybirliğiyle gündeme alındı. Sınırlı Sorumlu Kastamonu Minibüsçüler Kooperatifi Özel Halk Otobüsü İşletmesi son günlerde akaryakıt fiyatlarında ve diğer giderlerde meydana gelen ücret artışı nedeniyle yolcu ücret tarifesinde artış yapılmasını talep ettiği belirtildi. Söz konusu madde, meclisin oybirliğiyle Plan ve Bütçe komisyonuna gönderildi.

CHP, 2019 YILINDAN BU YANA YAPILAN İHALELERİ SORDU

CHP, 2019 Mart ayından itibaren satışına karar verilen taşınmazlarla ilgili bir soru önergesi sundu. Bu önergede, ‘Tapuda Kastamonu Belediye Başkanlığı adına kayıtlı olan ve 2019 yılı Mart ayından itibaren satışına karar verilen taşınmazlarla ilgili olarak bugüne kadar kaç adet taşınmazın ihalesinin yapıldığı, ihale sonucunda kaç adet taşınmazın satışının gerçekleştiği ve satış bedellerinin ne kadar olduğu konularında bilgi verilmesi istendi. Belediye Başkanı Vidinlioğlu konuyla ilgili olarak ilgili birimler tarafından yazılı olarak cevap verileceğini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Kütüphanesi hakkındaki önergesinin gündeme alınması Belediye Meclisi tarafından oy çokluğuyla reddedildi.

“KÜTÜPHANEMİZİN İSMİ DE ‘MUSTAFA YILDIZ’ KÜTÜPHANESİ OLACAK”         

Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu konuyla ilgili açıklama yapacağını belirterek şu ifadelere yer verdi;  “Kütüphane şehir için oldukça önemli. Biz de Belediye Başkanlığı olarak bu konuda zaten bir gayret içerisindeydik. Yaklaşık 400 metrekarelik bir alanda hizmet verecek ve Kastamall Satış Ofis’inin olduğu yeri kütüphane olarak dizayn ediyoruz. Sağolsunlar kütüphanemizin ismi de Mustafa Yıldız Kütüphanesi olacak. Kastamall sahipleri tarafından oranın iç dizaynı yapılıyor. Kitapları da ayarlıyoruz. Zannediyorum önümüzdeki haftaya yetiştirmeye çalışırız. Kitap siparişleri verildi. Burayı belediyemize tahsis ettiler. Oluk başında. Çocuk kitaplarından yetişkin kitaplarına kadar çeşitli kitaplar yer alacak. İçerisinde ders çalışma alanlarının da olacağı bir kütüphaneyi inşallah faaliyete geçirmiş olacağız. Kastamall’ün sahiplerine de çok teşekkür ediyoruz.”

“5 BİN KOLİMİZ HAZIR VE DAĞITILIYOR”

Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu Belediye Meclisi toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Bu yılki Ramazan faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Vidinlioğlu şu ifadelere yer verdi;
“Ramazana kavuştuk çok şükür. Allah yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Ramazan fakirin fukaranın halinden anlaşıldığı bir ay. Akşama kadar herkesin aç kaldığı bir ay. Böylece kıt kanaat geçinen insanların halinden anlamış oluyoruz. Gıda kolilerimizi geçen sene dağıttık,bir önceki sene de dağıttık. Ondan öncede belediyemiz geleneksel olarak ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı vardı. Bu sene de bu devam ediyor. İnşallah rakam artabilir ama şu aşamada 5 bin civarında bir kolimiz hazır ve dağıtılıyor. İnşallah ihtiyaç sahiplerine ulaşır. Sosyal marketimiz aracılığıyla ayda 450 civarındaki aileye buradan yardım ediyorduk. İnşallah ramazan da her sene yaptığımız o geleneksel çadırlarda ifgtaraçma işini pandemi tam rotadan kalkmadığı için bu sene de yapmaktan ziyade ihtiyaç sahiplerine koli desteği yapalım istedik. Bu sene de hem belediyemizin oradaki çadır hem de Kuzeykent’teki çadırda iftar çadırı olmayacak. Bunu yerine gıda yardımıyapacağız. Ama biz yine ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak amacıyla sıcak yemek pişireceğiz. Ve onları evlere ulaştıracağız. Bu da zannediyorum 500 civarında birhaneye yaptığımız yiyecekleriulaştıracağız. İlk yıl yapabildiğimiz Nasrullah meydanında daha sonra pandemi den dolayı yapamadığımız geleneksel hale gelmesi için uğraştığımız Ramazan Sokağı faaliyetimiz bu sene Kuzeykent kapalı pazar yerinde devam edecek. Havalar da her yıl 10 gün önceye geldiğinden havalar serin olabilir diye 10 gün geriye aldık. Geçen hafta da kar yağınca. Böyle bir karar aldık. Özellikleçocuklar için eğlenceli saatler olacak. Her akşam saat 20.00-23.00 arasında faaliyetimiz olacak” dedi.

HALK EKMEK UYGULAMASI BAŞLIYOR

Başkan Vidinlioğlu son olarak halk ekmek uygulamasını başlattıklarını açıklayarak şöyle konuştu;En önemli şeylerden bir tanesi de bu sene uygulamaya koyuyoruz. Esnafımızı da çok fazla sıkıntıya sokmadan, belli sayıda ekmeği vermek üzere Halk Ekmek Uygulamasına geçiyoruz. Rakamlarını özellikle sınırlı tuttuk. Esnafımızı zor durumda kalmasın diye. Ama şehirde yaşayan insanlarımız da sıkıntıda onun için kıt kanaat geçinen insanlara bir nebze de olsa belediye olarak destek olalım diye halk ekmek uygulamasını 3 ayrı noktadan satışa sunacağız.”


Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum