“Bizler geçiciyiz, hizmet kalıcı”;

“Bizler geçiciyiz, hizmet kalıcı”

Kastamonu Beyçelebi mahalle muhtarı Rıfat Cozuroğlu açılışa hazırlanan yeni muhtarlık hizmet binasının amacını anlattı. Konuyla ilgili inşaat alanında açıklama yapan Mahalle Muhtarı Cozuroğlu; “Kastamonu Belediye Başkanına teşekkürlerimi borç bilirim.Bizler burada gelip geçiciyiz, hizmet kalıcıdır,karınca kararınca vesile olmaya çalıştım” ifadelerine yer verdi....

COZUROĞLU; "OLUKBAŞI DENİYOR AMA NEREDE BU OLUK?"

Beyçelebi Mahallesi muhtarı Rıfat Cozuroğlu, Muhtar adayı olan her kişinin bir amacı ve hedefi olduğunu belirterek;“Muhtar olarak ikinci dönemim. Beyçelebi Mahallesi ve Saraçlar Mahallesi Olukbaşı olarak biliniyor.30 yıla aşkındır bu mahallede oturuyorum. Muhtar olmadan önce resmiyete dökmeden önce buraya hep ‘Olukbaşı deniyor ama nerede bu oluk?’ diye kendi kedime soruyordum. Olukbaşı olarak geçen bu yerlerin simgesi ortaya koyulabilecek, yapılacak bir şeydi. Burası Ankara ve  İstanbul yolu girişi, çevre yolunu kullanmayan vatandaşlarımız mutlaka bu yoldan geçmesi gerekiyor. Şehir içine girişlerinde görünen noktalar her zaman dikkat çeker. Olukbaşı denilen bu yeri oluk ile süsleyebilirsek ne mutlu dedim” diye konuştu.

“BU YIL HAYALLERİME KAVUŞTUM”

Mahallesi muhtarı Cozuroğlu, 2014 yılında Beyçelebi Mahallesi’ne yakışan birMuhtarlık Hizmet Binası ve önüne de oluk konması talebinde bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Muhtarlık görevine başlamadan önce iki tane hayalim vardı. Birisi hizmet binası diğeri ise Ahişorba’nın (720 yıl önce Esnaflar ve Sanatkar Odası) restore edilmesiydi. 2022 yılı beni hem hayallerime kavuşturdu hem de çok verimli geçti. Muhtar olursam diye kafamda tasarladığım projeler kısa süre açılışı gerçekleşecek. Hedeflerime kavuştum ama hedefler sınırsızdır, bitmez. Mahalle muhtarlık hizmet binasında yardımını esirgemeyen Kastamonu Belediye Başkanına teşekkürlerimi borç bilirim. Şahsım adına bana bir şey verseler inanın mu kadar mutlu olmazdım, çünkü buraya bir kimlik kazandırdım. Oluk'umuz buraya yeni konulmasına rağmen buranın önünde fotoğraf çekilenler, su içen çocukların eğlenmesi, yaşlı insanlarımız buraya olukbaşı deniyordu ne güzel olmuş demesi  beni çok mutlu ediyor. Vatandaşlarımızdan güzel tepkiler görmek doğru yolduğumuz anlamına geliyor. Mahalle muhtarı olarak karınca kararınca vesile oldum.”

“MAHALLEMİZE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN SAHADAYIM”

Cozuroğlu son olarak; “Yeni yapılan Mahalle Muhtarlık Hizmet Binasına geçtiğimiz zaman eski hizmet binamızda, yardıma ihtiyacı olan kişiler için topladığım giysileri muhafaza edeceğim. Oraya küçük de olsa kütüphane açmayı da düşünüyorum. Orası boş durmayacak, yine hizmet için açık olacak. Mahallemize daha iyi hizmet verebilmek için sahadayım. Bizler burada gelip geçiciyiz, hizmet kalıcıdır” dedi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum