“Üye sayımız da her geçen gün artıyor”;

“Üye sayımız da her geçen gün artıyor”

Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığında Ak Partili Kastamonulular,sabah kahvaltısı programı gerçekleştiriyor. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Ak Parti İstanbul milletvekili Şamil Ayrım ve 300 Kastamonulu parti mensubu katılım sağladı.Programı düzenleyen Ak Parti Küçükçekmece İlçe Yönetim Kurulu üyesi Elif Seven, İlçe Kadın Kolları Başkanı Saliha Karadayı Deniz, İlçe STHİ Komisyonu Başkanı Eyüp Sabri Atay ortak bir mesajla; “Bu tür organizasyonları yaparak her geçen gün daha da çok güçleniyor, birlik beraberliğimizi sağlıyoruz. Ak Partiye desteğimiz çığ gibi büyüyor. Üye sayımız da her geçen gün artıyor” ifadelerine yer verdi....

Kastamonu’nun tarihi,kültürü ve bu tür organizasyonların önemi ile ilgilibir konuşma yapan Eyüp Sabri Atay’ın konuşması sonrası Kastamonu Tanıtım slaytı gösterildi.


ATAY; “HEMŞERİLERİMİZ İLE BİR ARAYA GELMEKTEN ONUR DUYUYORUZ”

Eyüp Sabri Atay konuşmasında,“Hepiniz İstanbul kadar seçkin ve ayrıcalıklısınız. Programımız sizin varlığınız ile güzelleşiyor, güzel bir ortama, yüreği güzel insanlar gelerek bizleri onure ettiniz.    Sıkılmadık el, girmedik gönül, davet etmedik dost kalmayana kadar çalışmaya devam edeceğiz.  Biz birlikte çok güçlüyüz, çok da mutluyuz. Kastamonu da iki tane sahabenin yatıyor, Evliyalar ŞehriOsmanlı döneminde Anadolu coğrafyasının en değerli canik atlarının yani savaş atlarının Devrekâni de yetişti. Anadolu da kurulan ilk liseKastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi. 1885 de kurulan 137 yıllık Abdurrahmanpaşa lisesi öğrencilerinin tahtaya hocam biz Çanakkale ye gidiyoruz bizi yok yazmayın diye not bırakan ve 4 yıl mezun veremeyen bu lisenin isimsiz şehitlerinin diyarı Kastamonu ve bu tarihi lisenin Üniversite sınavlarında Kastamonu’ya Türkiye birinciliği getirmiştir. Fatih Sultan Mehmet’in annesi Hatice Alime Hüma Hatunun Kastamonu Devrekâni Çayırcık köyünden saray’a 1424 yılında gelin giderek ve 2. Murat han ile evlenmiştir.Bu evlilikten 1431 de Edirne’de Fatih Sultan Mehmet Han’ın doğdu ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocası Akşemsettin tarafından İstanbul’un fethiyle müjdelenerek, bütün savaşlarda düşman işgali görmemesine rağmen en fazla şehit veren iller arasın da Kastamonu gelmiştir. Şehit Şerife Bacı ile Halime Çavuş hakkında da bilgiler sunarak Herprogramda değişik yüzler, farklı siyasi protokol üyeleri yer alıyor. Hemşerilerimiz ile bir araya gelmekten onur duyuyoruz”  dedi.

ŞENCAN: “KASTAMONULULAR MEMLEKETLERİNİN TANITIMINI EN İYİ ŞEKİLDE YAPIYORLAR”

Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Recep Şencan ise konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Kastamonulular dernekçilik ve cemiyetçilikteki başarılarını siyasette de hemşerilerine destekleri ve bir araya gelmeleri, birbirlerine saygınlıkları ile de gösteriyorlar. Kültürlerini muhafaza ediyorlar. Memleketlerinin tanıtımını en iyi şekilde yapıyorlar. Partimize ve bizlere sahip çıkmaları ve yanımızda olmaları dolayısıyla bizleri ziyadesiyle memnun ediyorlar.”

AYRIM: “BİRLİK BERABERLİĞİNİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE SERGİLİYORSUNUZ”

Programa katılım sağlayan Küçükçekmece sorumlusu İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım : “Kastamonulu çok iyi dostlarım var. Kastamonu’ya gittim. Kastamonu da güzel, Kastamonulular da. Memleketinize sahip çıkıyorsunuz. Birbirinize sahipçıkıyorsunuz. Birlik beraberliğinizi en güzel şekilde sergiliyorsunuz. Her iki ay da bir 300 kişilik kahvaltılı Kastamonulular programınınyapılması Partimize desteğiniz bizleri onure etmiştir” dedi.

ÖZDEMİR: “KIZ KULESİNİN TAPU KAYDI KASTAMONU’DA BULUNUYOR”

Ak Parti Teşkilatının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kastamonululara önem ve kıymet verdiğini, İstanbul’da 5 ilçe Başkanının Kastamonulu ve hepsinin de birbirinden kıymetli olduğunu vurgulayan veKastamonu hakkında bilgiler paylaşan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Küre’nin Ersizlerdere köyündeki bütün erkeklerin, 1. Dünya savaşında ve Çanakkale’de şehit olduğundan dolayı köye "Ersizler" deniyor. Merkezi Kastamonu olan Çobanoğluları ve Candaroğulları beyliklerinin, Üsküdar 'a kadar hakim oldu. Üsküdar kız kulesinin tapu kaydı Kastamonu’da bulunuyor. Moğolların kuşatıp alamadıkları Anadolu'daki tek yer Kastamonu. Mondros Mütarekesinin ardından, dünyanın ilk kadın mitinginin 10 Aralık 1919 tarihinde Kastamonu Kız Sanat okulu bahçesinde 3000 Kadının katılımı ile yapıldı. 2023 seçimleri ülkemiz için çok önemli. Birlik beraberlik içinde çalışmalarımızı devam ettirelim”ifadelerini kullandı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum