‘Güzel bir başlangıç olacak’;

‘Güzel bir başlangıç olacak’

Türkiye'nin en büyük bölgesel fuar özelliğini taşıyan TRADEF, 22-24 Eylül tarihleri arasında Kuzeykent Fuar Alanı’nda gerçekleştirildi. CNGHaber ve Açıksöz TV muhabirleri, fuar alanını ziyaret eden vatandaşlara ve siyasilere TRADEF'i sordu....

Fuarla ilgili görüşlerini paylaşan İçişleri ve Devlet eski Bakanlarımızdan Murat Başesgioğlu; “Uluslararası katılımcılar ve yerli işletmelerin de katıldığı bir fuar oldu. Aslında dereceye girerse çok özgün bir fuar. Kastamonu'nun potansiyeli içersinde böyle fuarın gerçekleştirilmesi son derece önemli. İnşallah bundan sonraki fuarlar açısından güzel bir başlangıç olacak” dedi.


İstamonu Fuarcılık tarafından Kuzeykent Fuar Alanı'nda organize edilen ve kamu kurumlarının yanı sıra turizm, ahşap, bilişim, çevre, enerji, elektrik, eğitim, gıda, inşaat, makine, maden, mimarlık, otomotiv, plastik, sağlık, tarım ve tekstil sektörü temsilcilerinin katıldığı Türkiye Orta Doğu Ticaret Fuarı (TRADEF) büyük ilgi gördü. Kastamonu ile birlikte Batı Karadeniz’i de dünyaya açan, Türkiye’nin en büyük bölgesel fuarı TRADEF, Orta Doğu ülkelerinden katılımcılarla Türk firmalarını bir araya getirdi.

YILDIZ; "HER SENE YAPILMASINI BEKLERİM"


Fuarı ziyaret ettiğini ve çok beğendiğini dile getiren Serpil Yıldız isimli vatandaş; "Çocuklarım da fuar alanına gelmek istemişlerdi, onları da getirdim. Keşke her zaman böyle bir yer kurulmuş olsa, Kastamonu'muz için gerçekten güzel oldu. Ev hanımı olduğum için en çok dikkatimi ve ilgimi çeken ürünler ahşap kapılar ve masalar oldu. Güzel bir yatırım olabilir, her sene fuarlar yapılıyor ama ticari fuar olarak ilk kez yapıldı. Daha öncelerinde geleneksel olarak yapılıyordu. Her sene yapılmasını beklerim" ifadelerine yer verdi.

ÖZKAN; "ALACAĞIMIZ BİR ÜRÜNÜN BİREBİR FİRMA SAHİBİNDEN DETAYLARINI, KALİTESİNİ ÖĞRENMEK ÇOK HOŞ"


Böyle bir organizasyon düzenlenmesinden mutlu olduğunu dile getiren Filiz Özkan ise; “Rize'den geldim ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaştık. Fuar gezisinde bulundum çok hoş karşılandım. Fuarda güzel şeyler başarılmış, ahşaplar olsun, ev projeleri olsun her şey yerli yerindeydi. İlk defa karşılaştık böyle bir fuarla, arada bir olması çok yararlı olur. Çünkü insanlar daha net, daha bilirkişilerden alıyor. Örnek vermek gerekirse, alacağımız bir ürünü birebir firma sahibinden detaylarını, kalitesini öğrenmek çok hoş" dedi.

BAŞESGİOĞLU; "BU COĞRAFYA BÜYÜK POTANSİYELİ OLAN BİR COĞRAFYA"


Kastamonu’nun yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından Murat Başesgioğlu da TRADEF ile ilgili izlenimlerini aktardı.

Kastamonu'da ilk defa karma ticaret fuarının düzenlendiğine dikkat çeken Başesgioğlu; “Uluslararası katılımcılar ve yerli işletmelerin de katıldığı bir fuar oldu. Aslında dereceye girerse çok özgün bir fuar. Kastamonu'nun potansiyeli içersinde böyle fuarın gerçekleştirilmesi son derece önemli. İnşallah bundan sonraki fuarlar açısından güzel bir başlangıç olacak. Konuştuğum müteşebbisler de bu fuardan çok memnunlar. Bunun sürekli takip edilip, güncellenmesi gerekir. Yüz yıl evvel İnebolu Limanından ve diğer limanlarımızdan dünyanın değişik ülkelerine ihracatın yapıldığı, potansiyeli olan, İpek Yolu üzerinde olan bir coğrafya, yani bugün Irak'tan, Katar'dan gelen misafirlerimizin dedeleri belki yüzyıllar önce tüccar olarak buraya gelip alışverişte bulundular, onlara bakır, kendirden dokuduğumuz kumaşları ve tarım ürünlerimizi sattık. Bu coğrafya büyük potansiyeli olan bir coğrafya, ama zamanındaki eksen kaymaları biraz bizi dışarıda bırakmış. Bugün bu lojistiği ve ulaşım sitemini tamamladığımız takdirde yine Avrupa'ya ihracat yapılacak en kestirme kapı kuzey kapısıdır, Karadeniz’dir. Bunun bilincindeyiz, arkadaşlarımız da bu gündemde. İnşallah bu fuar hem ilimizin tanıtılmasında hem de ticari ilişkilerin kurulması noktasında çok hayırlı olmuştur. Emeği geçenleri kutluyorum, tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

BABAŞ; “BÖLGENİN EN ÖNEMLİ TİCARET MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAĞINA İNANIYORUM"


Fuara yoğun ilgi olduğunu vurgulayan Kastamonu eski Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise; "Yurtdışından ve yurt içinden çok sayıda misafir vardı. Kastamonu bölgenin incisidir, bölgede önemli şehirdir, ticaret merkezidir. Özellikle İnebolu Limanından tutun da, karayolu ile birlikte Mersin Limanına kadar uzanan yol yapımı devam etmekte, onun bitmesi ile birlikte bölgenin en önemli ticaret merkezlerinden biri olacağına inanıyorum. Bu gibi fuarların da hem Kastamonulu insanlarımıza hem de Kastamonu'da bu işi yapanları bir araya getirmekte çok etkili olduğuna inanıyorum. Buradaki firmaların çoğu Kastamonulu, fakat İstanbul'da veya diğer şehirlerde hizmet veriyorlar. Biz de onları tanıyoruz, mutlu oluyoruz. Burada daha iyi ikili ilişkilerimiz oluyor, onların ürünlerini hem almakta hem de tanıtmakta bu tarz fuarların katkısı olduğuna inanıyorum” dedi.

YAŞAR; “KASTAMONU ARTIK TURİZMİN YANI SIRA BİR FUAR ŞEHRİ DE OLDUĞUNU GÖSTERMİŞ OLDU”


Kastamonu’nun turizm şehri olduğunu kaydeden Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar da; "Kastamonu inanç turizmi, kış turizmiyle, deniz turizmiyle ve son olarak da kanyonlarıyla, doğa turizmiyle öne çıkıyor. Ama son olarak karma ticaret fuarı ile Orta Doğu’dan buraya gelenleri de düşündüğümüzde, Kastamonu ölçeğinde beklentilerin çok çok üzerinde bir fuar ortaya çıktı. Dolayısıyla, Kastamonu artık turizmin yanı sıra bir fuar şehri de olduğunu göstermiş oldu. Güzel bir fuar ortaya çıktı, katılım fazlaydı, ilgi fazlaydı. Dolayısıyla bu fuarın hazırlanmasında emeği katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (Banu Türkmenoğlu / Özgür Kaya)

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum