KEAH’tan iki güzel haber daha;

KEAH’tan iki güzel haber daha

Kastamonu’da ilk kez 75 yaşındaki bir göz hastasına kornea nakli yapılırken, 57 yaşındaki kadın hastaya da pankreas ameliyatı gerçekleştirildi...

Kastamonu’da ilk kez 75 yaşındaki bir göz hastasına kornea nakli yapılırken, 57 yaşındaki kadın hastaya da pankreas ameliyatı gerçekleştirildi.

 

Ard arda başarılı operasyonlar yapılan Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH) geçtiğimiz hafta sonu iki güzel gelişmeye imza atıldı. Göz Uzmanı Doç. Dr. Erdem Yüksel, 75 yaşındaki M. Ova isimli hastanın sağ gözüne kornea nakli yaparken, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersan Özkardeşlerde, cerrahi ekibiyle 57 yaşındaki kadın hastaya pankeras ameliyatı başarıyla gerçekleştirdi.İleri merkezlerde sık yapılan, artık ilimizde yapılmaya başlayan başarılı cerrahi operasyonlarla adını bölgesinde güzel haberlerle duyurmaya başlayan KEAH’ta geçtiğimiz hafta içinde Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Erdem Yüksel, göze kornea naklini yaparken, Genel Cerrahi HastalıklarıUzmanı Op. Dr. Ersan Özkardeşler de ekibiyle birlikte pankreas ameliyatını gerçekleştirdi.

 

YÜKSEL: “KORNEA NAKLİNİ HASTANEMİZDE RAHATLIKLA YAPABİLİYORUZ”

 

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Erdem Yüksel ilimizde 75 yaşındaki yaşlı hastanın gözüne yapılan kornea naklini şöyle anlattı; “Hastanemiz göz kliniğine müracaat eden 75 yaşındaki hastamız, sol gözünü maalesef daha önce kaybetmiş. Ankara’da bulunan üniversite hastanelerinden birinde kornea nakli sırası olduğunu hastamızdan öğrendik. Hasta bize başvurduğunda, sağ gözünün görme seviyesi, el hareketi seviyesindeydi. Günlük işlerinde başkalarına bağımlıydı. Hastamızla ilgili olarak Sağlık Bakanlığımız ile temasa geçtik. Bakanlığımızında destekleriyle kısa sürede, Konya Meram Tıp Fakültesi’nden kornea dokusu sağlandı. Hızlı bir şekilde hastanemize ulaştırılan göz korneasının, yaklaşık 1 saat süren ameliyat ile 75 yaşındaki hastamızın gözüne naklini başarıyla gerçekleştirdik. Bu tür ameliyatları hastalarımızı ileri merkezlere göndermeden hastanemizde rahatlıkla yapabiliyoruz.”

 

ÖZKARDEŞLER: “BÖLGESİNDE ŞAMPİYONLUĞA OYNAYACAK EKİP RUHU OLAN GÜÇLÜ BİR TAKIMIZ”

 

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersan Özkardeşler ise KAEH Cerrahi ekibi tarafından 57 yaşındaki kadın hastaya yapılan pankeras ameliyat konusunda şunları söyledi; “Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Hastalıkları ekibi olarak, bölgesinde şampiyonluğa oynayacak ekip ruhu olan güçlü bir takımız. 57 yaşında bir kadın hastamız, göğüs ağrısı şikayetleriylehastanemize başvurdu. Çekilen akciğer tomografisi ve batından geçen kesitlerinde tesadüfen fark edilen pankreas gövdesinde yaklaşık 3,5 cm’likkistik özellikteki lezyon ön tanısı konularak, cerrahi polikliniğimize başvurdu. Yapılan ayrıntılı görüntülemeler ve kan tetkikleri sonucunda, nadir görülen ve ileride kanser gelişme riski nedeniyle cerrahi müdahale yapılmasına karar verdik. Hastamızın karın içi organları arasında hassas dokusu ve yaygın kanlanma ağı ile dikkatli yaklaşılması gereken bir organ olan pankreas, gerekli cerrahi ve anestezi hazırlıklarımızı takiben genel cerrahi kliniğimizde yapılan başarılı operasyonla lezyondan temizlenerek ileri inceleme amaçlı patoloji birimimize teslim edildi. Ameliyat sonrasında genel durumu iyi olan hastamızın genel cerrahi servisinde takibine devam edilmektedir. İleri merkezlerde yapılan bu tür ameliyatları Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılmaya başlanmasıyla, daha önceleri ileri merkezlere yapılan sevklerin azalacağını şimdiden söyleyebiliriz” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum