Arama
Arama Sonuçları
Haftaya Kastamonu’da ‘lezzet’ şöleni var
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Türk Mutfağı Haftası, tüm Türkiye’de olduğu gibi bu yıl Kastamonu’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Kastamonu'nun Azeri gelininin azimli hikayesi!
TRT1'in sevilen programı Alişan ile Hayata Gülümse programında Kastamonu'nun yöresel lezzetleri yer aldı. Programa Kastamonu'nun Azeri gelini Nezaket Aliyeva da katıldı. Aşçı olan Kastamonu'nun gelini Nezaket Aliyeva Türkiye'ye nasıl geldiğini anlattı. Aliyeva, bulaşıkçı olarak başladığı yerde şimdi aşçı olarak meslek hayatına devam ediyor.
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Kastamonu'nun her köşesinde ayrı bir lezzet
Kastamonu, zengin mutfağı ile gastronomi alanında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor
Aman dikkat! Sakın tüketmeyin
Uzmanlar bazı gıdaların sık ve düzenli tüketildikleri takdirde çeşitli hastalıklara yol açabileceklerini belirtiyor. Özellikle bu besinlerden biri böbrekleri bitirme noktasına kadar getirip hastanın diyaliz tedavisi görmesine neden oluyor. İşte. uzmanların dikkat çekip uyardığı o besin...
37 bin Kastamonulu Beykoz'da buluştu...
Kastamonulular Dayanışma Derneği Genel Merkezi, Beykoz Spor Ormanı’nda ‘Büyük Kastamonu Buluşması’ gerçekleştirdi.
Kastamonu Ahileri ile coşkulu kutlama
Kastamonu'da 15. Ahilik Haftası yoğun bir katılım ile coşkuyla kutlandı
Deniz Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Ulu Önder Atatürk’ün İnebolu’ya Gelişleri, Şapka ve Kıyafet İnkılabının ilk nutkunu söyleyişlerinin 98. yıldönümü etkinlikleri kapsamında İnebolu Belediyesi tarafından düzenlenen Deniz Şenlikleri, İnebolu liman içinde gerçekleştirildi.
Şanlıurfa Lezzet Gezisi
Şanlıurfa, Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan bir şehir ve aynı zamanda bir gastronomi cenneti olarak da bilinir.
Zafer Yürüyüşünde Kastamonu yemeklerine büyük ilgi
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın başlattığı İnebolu'dan Ankara'ya İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü'nde Zafer Partisi Kastamonu Başkanlığı Kastamonu'nun yöresel yemeklerini ikram etti
İnebolu Deniz Şenlikleri 27 Ağustos'ta…
Atatürk’ün İnebolu’ya gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 27 Ağustos Pazar günü Deniz Şenlikleri düzenlenecek.
Köri neye iyi gelir? Körinin faydaları neler?
Dünyada Asya kıtasında bulunan, çok farklı dinleri ve dünyanın 7 harikasından biri olan taç mahal ile ünlü olan ülke Hindistan’ın dünya mutfaklarına ün edinen yerel lezzeti olarak bilinen köri, birçok baharatın karışımı olarak meydana gelmektedir. Bu ünlü lezzetlerden olan baharat türü Asya mutfaklarındaki yerinden sonra Avrupa mutfaklarında da kullanılan yaygın bir tat olarak yerini almıştır. Ayrıca ülkemizdeki Türk mutfağında da daha yeni yeni yer edinen bir lezzet olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya yavaş yavaş başlamaktadır. Baharat severler tarafından çokça beğenilen ünlü bir tat haline gelmiştir. Bu meşhur baharat olan körinin faydaları nelerdir? Bu konu hakkında detaylı değineceğiz. Köri nasıl kullanılır, hangi hastalıkları önler? İşte tüm detaylar…
Ev sahibi kirayı 5 katına çıkardı! Artık parkta yaşıyorlar
İzmir'de oturdukları evi satın alan kişinin 1500 lira olan kirayı 7 bin liraya çıkarmak istemesine direnen, 1 yıllık dava sürecinin ardından evi boşaltmak zorunda kalan aile, parka serdikleri battaniyenin üzerinde günlerini geçiriyor.
Alişan İhsangazi'de
Alişan ile Hayata Gülümse programının çekimleri için Kastamonu'ya gelen ünlü sanatçı ve program sunucusu Alişan, İhsangazi ilçesini ziyaret etti.
Acı günün 2. sene-i devriyesi
“11 Ağustos 2021” Bozkurt Sel felaketinin yaşandığı acı gün...
Acı günün 2. sene-i devriyesi
“11 Ağustos 2021” Bozkurt Sel felaketinin yaşandığı acı gün...
Şahinbaba Türbesi için anma programı
İnebolu'da İŞİKDER koordinasyonluğunda Şahinbaba Türbesi için anma programı düzenlendi...
"Kastamonulular yürekli insanlar"
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Kastamonu ilçelerini dolaşıyor...
Evrenye Pilav Günü, binlerce kişiyi buluşturdu
İnebolu’da Geleneksel Evrenye Köyü Mevlit Tilaveti, Hafızlık İcazeti ve Pilav Günü, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Şimşek'ten jet yanıt
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir sosyal medya kullanıcısının iki işletmeyi karşılaştırarak bir işletmenin yiyecek satışına düşük KDV ödemek için içecek üzerinden fiş kestiğini belirttiği paylaşımına cevap verdi.
Bulgur’un Hikâyesi Kastamonu’da
Türk Mutfağında önemli bir yere sahip olan bulgurun hikâyesi Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesinin organizasyonuyla Kastamonu’ya taşındı.
Kastamonu'da 131 yıldır devam eden gelenek
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 131 yıldır sürdürülen geleneksel 'bayram pilavı' şöleninde 113 kazanda pişirilen etli pilav, binlerce kişiye ikram edildi.
Abanalılar, geleneksel pilav şöleninde buluştu
Etkinlik kapsamında hazırlanan 10 bin kişilik etli pilav, ayranla birlikte vatandaşlara ikram edildi.
Bozkurt'ta bayram şölene dönüşecek
Bozkurt Belediyesi Başkanlığı'nın organizasyonu ile Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü şölene dönüşecek.
Vidinlioğlu: ’Kastamonu’nun 27 yıllık rüyasını gerçekleştirdik’
Kastamonu Belediye Başkanı R.Galip Vidinlioğlu, Posta Gazetesi’nden Banu Şen’e konuştu. Türk Dünyası Günleri dolayısıyla ilimize gelen Şen, Belediye Başkanı Vidinlioğlu’yla kısa bir söyleşi yaparak köşesine taşıdı. Diğer taraftan da Kastamonu için ‘Tarihin hiçbir döneminde işgale uğramamış büyülü şehir’ yorumunu yaptı.
İhsangazi, Festival için gün sayıyor
İhsangazi Kent Meydan'ında Siyez Şenliği ve Kent Meydanı açılışı programı için gün sayıyor.