'Tahsin beyin döneminde usule uygun olmayan işler vardı';

'Tahsin beyin döneminde usule uygun olmayan işler vardı'

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, göreve gelişinin dördüncü yılında Açıksöz TV’ye özel değerlendirmelerde bulundu....


Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, göreve gelişinin dördüncü yılında Açıksöz TV’ye özel değerlendirmelerde bulundu.

Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday olup olmayacağını açıklayan Vidinlioğlu, seçimlerden beklediği oy oranıyla da dikkat çekti. Diğer taraftan bir önceki dönem Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın raporlarını da incelediklerini kaydeden Vidinlioğlu; “Denetim raporlarını arkadaşlar da inceledi. Usule uygun olan şeyler de vardı, uymayan yerler de vardı. Oturduk konuştuk” dedi.

Geçtiğimiz yıl şehir merkezinde 100 kilometre asfalt yaptıklarını kaydeden Vidinlioğlu, gerçekleştirdikleri ve planladıkları projeler hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

“ÖNCEKİNDEN DAHA FAZLA OY ALIRIM”

‘Yarın seçim olsa yüzde kaç oy alırsınız?’ sorusunu cevaplayan Vidinlioğlu; “Bir öncekinden daha fazla alacağımı düşünüyorum. Sandığa girmeden bilinmez, her geçen gün değişen bir konjonktür var ama bir öncekinden az olmayacağını düşünüyorum” dedi.

“MHP’Lİ ADAYLARA BELEDİYENİN İMKANLARI SUNULMAYACAK”

14 Mayıs 2023 seçimlerinde MHP’li milletvekili adaylarına belediyenin imkanlarının sunulup sunulmayacağına dair soruya da cevap veren Vidinlioğlu; “Herkes kendi imkanlarıyla seçime girer, belediyenin imkanlarıyla girilmesi mevzu bahis değil. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl yerel seçimler olacak, ben; kendi seçimime girerken de belediyenin imkanlarını kullanarak girmeyeceğim” ifadelerine yer verdi.

“TAHSİN BEY, BELEDİYECİLİKTE HIZLI YOL ALMAYI BİLİR”

31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde dönemin Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a hesap soracakları yönündeki söylemlerin hatırlatılması üzerine Başkan Vidinlioğlu, önceki dönemde yapılanlarla alakalı dosyaları incelediklerini söyleyerek; “Belediyenin hem Süleyman Yücel dönemi, hem Turhan Topçuoğlu döneminde becayişler yapılmamış. Tahsin beyin döneminde becayiş işleri çok olmuş. Tahsin bey, 30 yıllık belediyeci. Neyi ne kadar yapacağını, neyin ne kadar belediyecilikle hızlı yol aldırılacağını elbette bilir” dedi.

“USULE UYGUN OLMAYAN YERLER DE VARDI”

Tahsin Babaş’ın dönemindeki en büyük sıkıntılardan birinin de imardaki artışlar ve yüksek katlar olduğunu kaydeden Vidinlioğlu; “Yüksek katlarla ilgili ben hemen hemen hiç izin vermedim, önceden ruhsat alanlar ve emsal oluşturan yerler vardı ama revize imar planında ben komisyon üyelerimizin yanına bile gidip şurayı böyle yapın demedim. Herkes kendi vicdanına göre karar aldı. Tabi ki denetim raporlarını arkadaşlar da inceledi. Usule uygun olan şeyler de vardı, uymayan yerler de vardı. Oturduk konuştuk, hemen hemen hepsi incelendi. Şunu da açık yüreklilikle söylemek lazım, belediyenin olduğu yerde sözün bitmesi diye bir şey söz konusu değil. Siz ne kadar doğru iş de yapsanız eleştirilmeye geldiği zaman eleştirilirsiniz. Tahsin beyin bu anlamda kamuda bir karşılığı vardı. Hesap sorma diyorsanız da halk nezdinde 31 Mart’ta kantara çıktık ve o hesap kesildi.  Bir yıl sonra seçim var, burada muhalefetten de ciddi çıkışlar oluyor. Herkesin demokratik hakkıdır. Kimin ne kadar karşılığı var herkes görür” dedi ve yeniden adaylığını açıkladı.

“HÂLA BENİM ETRAFIMDA KENETLEMENİN OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Zaman zaman Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde yaşanan problemlerle ilgili soruyu da cevaplayan Vidinlioğlu; “Öncelikler noktasında elbette farklı düşünceler olabilir. Onun haricinde özellikle bizim partimiz, bir ideoloji partisi. Dolayısıyla bu anlamda biz de çok fazla kırılganlık yaşanmaz. Tabi ki seçimde benim etrafımda bir kenetlenme oldu. Ben bu kenetlenmenin de hala devam ettiğine inanan birisiyim. Mutlaka ufak tefek kırılganlıklar olabilir. Bütün bunlar yol yürümeye engel değil. Doğruyu bulma noktasında fikir uçuşmaları diyebiliriz. Benim hiçbir arkadaşımla kırgınlığım söz konusu değil. Her şey kendi merkezinde o ağırlığı hissettirir. Hepsinin fikirleri benim için değerlidir” dedi.

“BEN ASLINDA KORUMA İSTEMEMİŞTİM”

Diğer taraftan seçim öncesinde sıkça dile getirdiği ‘korumasız gezme’ konusuna da değinen Başkan Vidinlioğlu, uzun süredir korumayla gezmesinin sebebini şöyle açıkladı; “Ben aslında koruma istememiştim. Hala da her yere korumayla gitmiyorum ama belediye başkanlığı makamı biraz daha farklı. İsteklere cevap verdiğiniz de, vermediğiniz de oluyor. Ben istememiştim, hatta dilekçe de vermiştim. O dönemin valisi sayın Yaşar Karadeniz, ‘Kimseyle bir problemin yok ama devletin sana verdiğini senin kabul etmemen çok doğru değil, yanında olmasında büyük fayda var’ dedi. Ben de o zaman tamam dedim. Kimsenin kimseyle bir sıkıntısı yok.”

“HER ŞEY DAHA YENİ BAŞLIYOR”

Geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘Her şey daha yeni başlıyor’ paylaşımıyla ilgili de konuşan Vidinlioğlu; “Birazcık okuyanın ne anladığıyla alakalı, ben ilk günkü heyecanla çalışmaya devam edeceğiz anlamında söyledim, ama oraya buraya çekildi. Öyle olsun, her şey yeni başlamış olsun.”

“TELEFERİK KUCAĞIMDA KALDI”

Bir türlü tamamlanamayan teleferik projesiyle ilgili de konuşan Belediye Başkanı Vidinlioğlu, şunları kaydetti; “Isıtılıp ısıtılıp yenen bir teleferik projesi gündeme geliyor. Teleferik projesi benim değil, 2018’de bitmesi gereken bir projeydi, ben 2019 yılında göreve geldim. Bir yıl önce bitmesi gereken proje bitmediği için benim kucağımda kaldı. Orada da 2 milyon TL Kastamonu Belediyesi ödemişti, 2 milyon da KUZKA’dan destek alınmıştı. 3 milyon 300 bin TL de ben ödedim. 500 bin lira ödeneği kalmıştı, ama firma devam edemeyeceğini, çünkü rakamların korkunç boyuta geldiğini söyledi. Ben bu teleferiğin çok fonksiyonel olacağına inanmıyorum ama başlamış işi de bitirmek istiyorum. Bir firmayı davet ettik, gelip bakacaklar ama en az 15 milyon lira daha para gidiyor.”

“KÜLTÜR MERKEZİNİN İHALESİNE ÇIKACAĞIZ”

“Şehrin daha çok öncelikleri var. 100 kişiyi çevirip soralım; teleferik mi yoksa kültür merkezi mi şehrin daha fazla ihtiyacıdır. İnanıyorum ki, yüz kişiden 98’i kültür merkezi diyecektir. Kültür merkezimiz yok, biz teleferikle uğraşıyoruz. Önümüzdeki hafta da kültür merkezinin ihalesine çıkacağız ve onu da hayata geçireceğiz.”

“TAHSİN BEYİN YAPTIĞI BİR ŞEY AKLIMA GELMİYOR”

Vidinlioğlu’nun diğer konulardaki açıklamaları ise şöyle; “Yaptıklarımızı halka duyurma noktasında eksiklerimiz var. Bazen karşılaşıyorum. Tahsin bey çok çalışıyordu diyorlar. Ben de yapılan şeyler nedir diyorum. Şimdi ben düşünüyorum, yapılan şeyler muhakkak vardır da benim aklıma çok bir şey gelmiyor. Benim aklımda yarım kalan bir teleferikle Seyrangâh var. Onun haricinde çok fazla bir şey yok. 800 milyon TL’lik yatırım yapmışız. Ben ilk iki sene bir tane bile ruhsat vermedim. Bir de bir önceki dönemi düşünün, belediyeye müthiş bir girdi vardı. Girdiler o gün 10 liraysa, bugün anca 2 lira. Biz bunlarla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yiğidi öldürün ama hakkını da verin.”

“KEŞKE BABAMIN MALI OLSA”

“Ben, belediyenin her kuruşuna sahip çıkma gayreti içerisindeyim. Yer yer geliyorlar. ‘Bahçemin duvarı yıkıldı, şuraya bu oldu’ diyorlar. Gelip yaptırmamı istiyorlar. Ben, onlarla ilgili tavrım çok net. Çok garibandır, gerçekten imkânı yoktur onlar tolere edilir ama ben bugüne kadar hiç kimsenin bahçe duvarını yaptırmadım. Daha öncesinde örnekleri elbette var. Bu imkanlarla ölçülü ama ben yapmam, yapmadım. Çünkü bu şehrin ortak parası, kişiye mahsus harcamamak lazım. Bazıları bana ‘Babanın malını mı bağışlıyorsun’ diyorlar, keşke babamın malı olsa da gönül rahatlığıyla verebilsem, bu ‘devlet baba’nın malı.”

“400 MİLYON LİRA…”

“Atık Su Arıtma Tesisi’nin 400 milyon lira bedeli var. Karaçomak Deresinden akan pis suyun tamamen arıtımı gerçekleşiyor. Neredeyse içilecek kıvamda bir su oluyor. Her gün 8 ton yakıt alıyoruz, bioenerji elde ediyoruz ve enerjisini kendisi üretiyor.”

“1800 KİŞİ SIRA BEKLİYOR”

“Sosyal belediyecilik anlamında çok şey yaptım, belki yeterince anlatamadık ama KASMEK’te 1800 kişi sırra bekliyor, hiç imkânı olmayan ama bir enstrüman çalmak isteyen çocuğumuz, gencimiz, yaşlımız, oraya geliyor.”

“HUZUR EVİ BİTMEK ÜZERE”

“Oyuncak kütüphanesi… Çok kıymet veriyorum. Artık kendine hitap etmeyen oyuncaklarını arkadaşlarıyla paylaşıyorlar. Birlikte oyun oynama alışkanlığı elde ediyorlar. Engelsiz yaşam merkezine ihtiyacımız vardı. Onu bitirdik, çevre düzenlemesi kaldı. Kısa süre içerisinde açılacak hale gelecek. Huzurevine ihtiyacımız vardı. Ömerul Faruk Darende’nin hayırlarıyla huzurevini de açmak üzereyiz. Kuzeykent Mahallesi ve civar köylerde bir yangın olması durumunda itfaiyenin yetişmesi zor oluyordu. Orada da binamız hemen hemen bitti, orası da açılacak.”

“BOTANİK PARKINA EL ATILACAK”

“Karaçomak Barajı’nın yanındaki mesire alanını DSİ’den aldık, orayı düzenledik. Botanik Park’ın olduğu yer elden geçecek, orayı da hazır hale getiriyoruz. İnşallah oraya bir de seyir terası gibi bir proje de yapabiliriz.”

“GEÇEN SENE 100 KİLOMETRE ASFALT YAPMIŞIZ”

‘’Sadece geçen sene yaptığım asfalt 100 kilometre. Pandemiden, selden çıkmışız. Dünyayı saran bir ekonomik sıkıntı söz konusu olmuş, biz ona rağmen hem mevcut borcu azaltmışız hem de şehir merkezine 100 kilometre asfalt yapmışız.’’

“BİRBİRİMİZİ ANLAMAYA ÇALIŞALIM”

“Mübarek Ramazan günündeyiz, büyük bir felaket yaşadık. Geçtiğimiz yıl biz yaşamıştık, ondan önce pandemi vardı. Ölümlü kalımlı dünyada birbirimizin kalbini kırmaya gerek yok. Yapacağımız en doğru şey birbirimizi anlamaya çalışmak. İlk günden beri diyorum, ortak akıl… Bir projeniz varsa gelin, öneri getirin.  Bizim, bir defa tartışma kültürüne sahip olmamız lazım.  Ben belediye başkanıyım ama bana yol göstermek ve yol açmakla şehrin insanı mükellef. Herkesin üzerine düşen görevler var. Ben, şehrimin bütün insanlarını seviyorum. İnşallah Kastamonu’muzu bir yerlere taşıyacağız.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum