Kastamonu listesi Erdoğan’ın önünde; kimin ismi ön plana çıkıyor?;

Kastamonu listesi Erdoğan’ın önünde; kimin ismi ön plana çıkıyor?

14 Mayıs 2023 seçimlerine kısa bir süre kala AK Parti, aday belirleme aşamalarında son düzlüğe gelirken; Kastamonu’da da heyecanlı bekleyiş sürüyor...

Geçtiğimiz günlerde; gerçekleştirilen temayül ve mülakat aşamalarının ardından son aşamaya gelinirken, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da önüne listeler geldi.

Kastamonu listesinde alınan son bilgilere göre 31 isim bulunurken,  ilk üçe girecek isimler ise merak konusu oldu.

 

25 Mart’ta gerçekleştirilen temayül yoklamasının ardından 30 Mart  Perşembe günü AK Parti Genel Merkezi’nde mülakata giren Kastamonu AK Parti Milletvekili aday adayları; Enes Kaşkaş, İsmail Cenk Dilberoğlu, Mehmet Nil Hıdır ve Pınar Doğan Aksoy’dan oluşan mülakat heyetiyle görüşme gerçekleştirdi.

 

Mülakat sonrası oluşturulan listede bazı isimler öne çıkarken; Kastamonu’dan da; Metin Çelik, Halil Uluay,Hüseyin Tuna, Efe Külahsızoğlu, Mehmet Naci Terzi, Ahmet Şakir Yüksel, Özgür Akif Tel, Cemil Demir, Ebubekir Ertürk, Hüseyin Arslan, Fatma Serap Ekmekci, Ahmet Yılmaz, Mücahit Dağdelenoğlu, Raşit Serdar Ündeyici, Mehmet Umur, Uğur Yalçın, Sinan Erdem Arslan, Devlethan Yazımcı, Kadir Sorucuoğlu, Salih Aydın, Mustafa Takır, Metin Topaloğlu, Recep Biçer, Neslihan Kaya, Ümit Muhammet Sağdıç, İzzet Serhat Köylü, Murat Demir,Tacettin Tan, Tuncay Yılmaz mülakata katıldı.

 

Adaylara mülakatta mevcut yöneticiler ve milletvekilleri hakkındaki soruların yanı sıra; geçmişleri hakkındaki detaylar da sorulurken, mülakat heyetinin Kastamonu’dan üç milletvekili çıkarma noktasında gayret gösterecek kişilerin aday gösterileceği öğrenildi.

KİMİN İSMİ ÖN PLANA ÇIKIYOR?

AK Parti Genel Merkezi’nin temayül ve mülakat sonuçlarının yanı sıra Kastamonu’da yapılan araştırmaların da dikkate alması beklenirken, temayül de ön plana çıkan isim ise Taşköprü’nün önceki dönem Belediye Başkanı olan Hüseyin Arslan oldu. Diğer taraftan mevcut Milletvekili Metin Çelik’in de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan listede ismi olduğu öğrenilirken, 26. Dönem AK Parti Milletvekili Murat Demir de, bir diğer dikkat çeken isim oldu.

Diğer taraftan ilk iki sırada Metin Çelik ve Murat Demir’in olduğu yönündeki iddialar güçlenirken; üçüncü sırada ise kimin aday gösterileceği merak konusu oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı nihai listenin; 9 Nisan Pazar günü akşam saatlerinde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum