‘Evliyalar Haftası’ bu sene de mi yok?;

‘Evliyalar Haftası’ bu sene de mi yok?

BU İHMALİN BEDELİNİ ŞEHRİN KÜLTÜRÜ ÖDER!...

Son üç yıldır çeşitli sebeplerle kutlanmayan Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası, bu yıl da gerçekleşmeyebilir. 

1991 yılında başlayan ve 2019 yılına kadar 28 kez kutlanan anma haftası; inanç turizmi noktasında iddiaları olan Kastamonu için ciddi bir öneme sahip olurken, her yıl Mayıs ayının ilk hafta kutlanması gereken periyota sayılı günler hala yetkililerin herhangi bir organizasyon girişimi olmaması dikkat çekti.

Organizasyonun gerçekleşme tarihine sayılı günler kala ise hala yetkililerden, kamuoyuna yansıyan bir girişim yok.  Diğer taraftan organizasyonun Ağustos ayına ertelenmesi ise masadaki gündemler arasında...

 

SON ÜÇ YILDIR YAPILMIYORDU

Son olarak 2019 yılında kutlanan Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası; 2020 ve 2021 yılında pandemi sebebiyle ertelenirken, 2022 yılında ise Şeyh Şaban-ı Veli camiinin restorasyonu sebebiyle askıya alınmıştı.

GİRİŞİM YOK!

Daha önceden H.z. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından organize edilen ve daha sonra da Kastamonu Valiliği’nin talimatıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne sorumluluğu verilen haftanın organizasyonuna sayılı günler kala, kurumda herhangi bir girişim gözlenemedi.

İNANÇ TURİZMİNE BÖYLE Mİ SAHİP ÇIKIYORUZ?

Her fırsatta ilimizin en büyük kozlarından ‘İnanç Turizm’ine vurgu yapan yetkililerin de bu konuda duyarsızlığına anlam verilemezken, iptal edilmesi bile gündemde olan haftanın geleceği önümüzdeki günlerde belirlenecek.

BİNLERCE KİŞİ KATILIYORDU

Her yıl Hanönü ilçesinde başlayan, daha sonra Taşköprü’de bir takım etkinliklerle devam eden ve il merkezindeki programların ardından Benli Sultan Türbesi’nde gerçekleştirilen büyük organizasyonla son bulan anma haftası programları, Kastamonu halkı için de uzun yıllardır yaşatılan önemli bir gelenek haline gelmiş ve binlerce insanın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikler beğeni toplamıştı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum