Kastamonu Eğitim Araştırma’da doktorsuzluk, bölümü askıya aldırdı;

Kastamonu Eğitim Araştırma’da doktorsuzluk, bölümü askıya aldırdı

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Eylül ayında tamamlanan çalışmaların ardından hasta kabulüne başlayan Nükleer Tıp Ünitesi, uzman hekim atanmaması sebebiyle hizmet veremiyor....

Yaklaşık bir aydır doktorsuzluk sebebiyle askıya alınan bölümün akıbetinin ise ne olacağı merak ediliyor.

Bölümdeki teknik imkânların tam olmasına rağmen doktor sıkıntısı nedeniyle hizmet veremeyen Nükleer Tıp Ünitesi’nin açılışı, ilimizde büyük bir mutlulukla karşılanırken, bölümün geleceği ise henüz belli değil.

Üniteye radyoaktif maddelere karşı koruyucu ekipmanlar bulunurken, duvarları ise kurşunla zırhlanmıştı ve Nükleer Tıp Ünitesi’nde Koroner arter hastalığının teşhisi (kalp damar tıkanıklığı teşhisi) tiroidparatiroid hastalıkları, onkolojik hastalarda tüm vücut kemik görüntüleme, böbrek hastalıklarının teşhisi gibi çeşitli görüntülemede hastalar, ileri merkezlere gitmelerine gerek kalmadan ilimizde tedavi olabiliyordu.

 

ÜNİVERSİTE NEDEN DÂHİL OLMUYOR?

Nükleer Tıp Uzmanı kadrosu için en büyük görevin düştüğü Kastamonu Üniversitesi, kadrolarına kalıcı bir uzman bulamazken; İl Sağlık Müdürlüğü’nün ise sadece ‘mecburi hizmetler’ kadrosu açabilmesi sebebiyle doktor kadrosu askıda kalıyor.

Diğer taraftan alınan bilgilere göre ise yeni kura için talep oluşturulurken, doktor ataması yapılması durumunda hali hazırdaki ruhsatlı ünitede hasta kabulüne başlanabilecek. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum