İttifak resmen sona erdi;

İttifak resmen sona erdi

Vecdet Öz, canlı yayında ittifakın resmen sona erdiğini açıkladı....

ATA İttifakı partilerinden Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz, canlı yayında ittifakın resmen sona erdiğini açıkladı.
ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın ikinci tur tutumunun ne olacağı merakla beklenirken, ittifakın bileşenlerinden Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz'den açıklama geldi.
“HER PARTİ İSTEDİĞİ KARARI VERİR”
Canlı yayında açıklama yapan Öz, "ATA İttifakı resmen sona ermiştir. Her parti istediği kararı verir. Nezaketen birbirimize sorduk. Ümit Hoca'nın alacağı karara saygı duyarım. Sinan Oğan Bey de bir oy almıştır, dilediği şekilde hareket edebilir" dedi.


Vecdet Öz, şunları söyledi: Seçime girdik. Seçim neticelendi. Milli irade bize yüzde 5 oy verdi. Seçim devam ediyor. Bir karar vermek zorundaydık. Milli iradeye baskı olmaz. Deriz ki; biz böyle düşünüyoruz. Şu anda ATA İttfakı'nın kurulmasının sebebi; muhalefet. İlk önceliğimiz iktidarın gitmesidir. Dolayısıyla; şu anda bizim tercihimiz Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek vermek oldu. Bu destek kararını kendisine ilettik. Bu demokratik bir hakkımızdır. Dolayısıyla seçmenlerimize biz böyle karar verdik diyoruz. Bu sabah sosyal medya hesabından Kemal Kılıçdaroğlunu desteklediğini açıklayan Adalet Partisi, Vecdet Öz’ün canlı yayın açıklamasıyla da rengini resmen belli etti. Bu durumda Sinan Oğan’ın, seçimde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyecek gibi görünüyor.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum