‘Kastamonu Sarımsak Müzesi’;

‘Kastamonu Sarımsak Müzesi’

NEDEN OLMASIN!.....

Dünya'da en kalitelisi Kastamonu Taşköprü'de üretilen ve bölge halkının ‘beyaz altın’ olarak nitelendirdiği Taşköprü Sarımsağı için neden “Sarımsak Müzesi” açılmasın?
Geçtiğimiz günlerde Kars’ta Türkiye'nin ilk ve tek peynir müzesi olan Kars Peynir Müzesi açıldı. Peynir müzesi yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördü. Her yaştan vatandaşın ziyaret ettiği müze görenleri şaşkına çevirdi.
Peynir müzesi akıllara “Dünyada en kalitelisi Taşköprü'de üretilen ve bölge halkının beyaz altın olarak nitelendirdiği Taşköprü sarımsağı için neden Sarımsak Müzesi açılmasın?” sorusunu getirdi.
MÜZEDE SERGİLENMEYİ HAK EDİYOR
Pek çok hastalığa karşı vücudu korumaya yardımcı doğal besinlerden bir tanesi olan Taşköprü sarımsağı; saç ve tırnak sağlığının korunması, kanserden korunma, cinsel sağlığın korunması, kilo kontrolünün sağlanması, kalp ve damar hastalıkları ile diyabet gibi kronik hastalıklara karşı korunma ve daha pek çok alanda faydalara sahip bu eşsiz ürün müzede sergilenmeyi hak ediyor.
DÜNYADA İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYACAK
Temelde amacı korumak, toplamak, belgelemek ve değerlendirmek olan “Sarımsak Müzesi” Kastamonu için bir kültür turizmini geliştirmekle beraber dünyada ilk olma özelliği taşıyacak. Taşköprü sarımsağını daha da tanıtarak bölge ekonomisine katkı sağlanacak. 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum