Hedef 5. şampiyonluk;

Hedef 5. şampiyonluk

KASTAMONU BELEDİYESPOR, SÜPER LİG’DE FİNAL SERİSİNE BUGÜN BAŞLIYOR...

Kastamonu Belediyespor, Hentbol Kadınlar Süper Lig Play-Off finalinde Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü’yle karşılaşacak. Serideki ilk maç bugün Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Spor Salonu Mavi Salon’da oynanacak. Müsabaka saat 16.00’da başlayacak.

5 maç üzerinden oynanacak seride 3 galibiyet alan takım şampiyonluk kupasını müzesine götürecek. İlk maç Antalya’da, iki ve üçüncü maç Kastamonu’da, eğer seri uzarsa dördüncü maç Antalya’da ve beşinci maç Kastamonu’da oynanacak.

2016-2017, 2018-2019, 2020-2021 ve 2021-2022 sezonunda şampiyon olan, pandemiden dolayı tamamlanmayan 2019-2020 sezonunu zirvede tamamlayan Kastamonu Belediyespor; normal sezonu lider tamamladığı 2022-2023 sezonunu Play-Off’lar sonunda da lider tamamlayarak 5’inci kez kupayı müzesine götürmeyi hedefliyor.

Kurulduğu henüz birkaç sene içinde oldukça başarılı işlere imza atan ve Avrupa’nın üçüncü kupası Avrupa Kupası’nı müzesine bu sezon götüren Konyaaltı Belediyespor, Türkiye liglerindeki ilk kupasını lig şampiyonluğuyla almayı hedefliyor.

ZORLU MAÇLARLA FİNALE YÜKSELDİK

Normal sezonu şampiyon olarak tamamlayan Kastamonu Belediyespor, Play-Off çeyrek finalinde Görele Belediyesi’ni, yarı finalinde Yalıkavak Spor Kulübü’nü serilerde 2-0 yenerek adını finale yazdırdı.

Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü ise normal sezonu 2’nci sırada tamamladı. Antalya temsilcisi Play-Off çeyrek finalinde Tekirdağ’ı, Play-Off yarı finalinde ise İzmir Büyükşehir’i seride 2-0’la geçerek finale kaldı.

Kastamonu Belediyespor ile Konyaaltı Belediyesi, bu sezon 4 kez karşı karşıya geldi. Kastamonu Belediyespor bu 4 karşılaşmanın 3’ünden galibiyetle ayrılırken, 1’inden beraberlikle ayrıldı.

Kastamonu Belediyespor bu sezon Konyaaltı Belediyesi’yle oynadığı karşılaşmalarda toplamda 126 gol attı kalesinde ise 115 gol gördü.

İki takım arasındaki ilk maç bugün Antalya’da oynanacak. Müsabaka saat 16.00’da başlayacak. İkinci maç 3 Haziran’da, üçüncü maç 4 Haziran’da Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda saat 15.00’te başlayacak. Eğer uzarsa; final serisinin dördüncü maçı 7 Haziran’da Antalya’da saat 16.00’da, beşinci maç ise 10 Haziran’da Kastamonu’da saat 15.00’te başlayacak.

BELET: “LİG ŞAMPİYONLUĞU HEDEFİNE ULAŞMAYI ARZU EDİYORUM”

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü İbrahim Belet daha önce yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Türkiye Kupası’nda yarı finalde karşılaştığımız, ligin normal sezonunu ikinci sırada bitiren ve Avrupa kupasını evine götüren güçlü bir takımla Play-Off final serisini oynayacağız. Konyaaltı Belediyesi ile 5 maç üzerinden oynanacak seriden gerekli 3 galibiyeti alıp şampiyonluk kupasını almak istiyoruz. Bu kupa kulübüm ve takımım gibi benim için de çok anlam ifade ediyor. Daha önce kupalar aldım ama liderlik ettiğim böylesine güçlü bir kulüpte ve inanan bir ekiple lig şampiyonluğu hedefine ulaşmayı arzu ediyorum.”

ft. belediyespor 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum