Aydoğdu: Çok şey öğrendik;

Aydoğdu: Çok şey öğrendik

KÜ TURİZM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. AYDOĞAN AYDOĞDU, PORTEKİZ VE İSPANYA ZİYARETİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI...

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu Portekiz ve İspanya gezilerine yönelik değerlendirme yaptı. Aydoğdu açıklamasında; "Ziyaretlerimizde turizm yoluyla kırsalın nasıl kalkınabileceği hususunda çok şey öğrendik ve çok etkileyici yerler/örnekler gördük" ifadelerine yer verdi.

Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, Cide Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği’nin yıllık Uygulama Planında yer alan temalardan Yerel Eylem Grupları Ağı, İyi Uygulama Örneklerinin Paylaşımı, IPARD Programının Yaygınlaştırılması ve Kırsal Kalkınmaya Yeni Yaklaşımların Öğrenilmesi etkinliği kapsamında yapılan Portekiz ve İspanya gezileri hakkında açıklama yaptı. Aydoğdu, Portrkiz ili ziyareti sonrasında İspanya'ya geçtiklerini belirterek turizm yoluyla kırsalın nasıl kalkınabileceği hususunda çok şey öğrendiklerini belirtti.


"ÇOK ETKİLEYİCİ ÖRNEKLER GÖRDÜK"

Aydoğdu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Portekiz’de öncelikle Porto yakınlarında Arouca Belediyesi’nin liderliğinde yedi Yerel Belediye’den oluşan ADRİMAG YEG’ini ziyaret ettik. Ardından dün de altı belediyenin oluşturduğu, Tomar Belediyesi’nin öncü olduğu ADİRN YEG’i ziyaret ederek gezimizin resmi kısmını tamamlamış olduk. Gerek AGRİMAG, gerekse de ADİRN Ziyaretlerimizde turizm yoluyla kırsalın nasıl kalkınabileceği hususunda çok şey öğrendik ve çok etkileyici yerler/örnekler gördük. Şimdi sıra İspanya’da kültür turizminin nasıl çalıştığını incelemeye geldi. Buradan da çok şey öğrenerek döneceğim(iz)den çok eminim." 



Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum