Hastane binaları çürüyor!;

Hastane binaları çürüyor!

CHP MİLLETVEKİLİ BALTACI, KASTAMONU’NUN SAĞLIK SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ...

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu’nun sağlık alanında yaşadığı sorunları Meclis’te gündem yapmaya devam ediyor.

Kastamonu’da doktor açığı ile yoğun bakım hizmetlerindeki yetersizliğin yanı sıra muayene randevularında yaşanan problemleri 27’nci dönemde birçok kez Mecliste dile getiren Hasan Baltacı, son olarak 1999 yılında yapımına başlanan ve atıl kalan 250 Yataklı Bölge Hastane binasına dikkat çekti.


Hacettepe Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı üçgeninde yıllara yayılan devir süreçleri nedeniyle çürümeye terk edilen binanın bir an önce Kastamonu sağlık sistemine entegre edilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Baltacı, böylelikle Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin (KEAH) üzerindeki ağır yükün hafifletilebileceğini kaydetti.

Milletvekili Baltacı bu konuda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “1990’lı yılların başında projelendirilip 90’lı yılların sonunda inşaatına başlanan ancak aradan geçen onca yıla rağmen Kastamonu sağlık sistemine kazandırılamayan 250 Yataklı Kastamonu Bölge Hastanesi binası gözümüzün önünde çürümektedir. Sağlık Bakanlığı’nın yatırımı iken 2007 yılında Tıp Fakültesi olarak kullanılsın diye Hacettepe Üniversitesi’ne, 2015 yılında ise aynı amaçla Kastamonu Üniversitesi’ne geçen bina 2020’de Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi’ne entegre edilmek üzere tekrar Sağlık Bakanlığına devredilmiştir. Kastamonu’nun hastane, doktor, yoğun bakım yatağı ihtiyacı hat safhadayken, aradan 24 yıl geçmesine rağmen halen atıl vaziyette olan hastane binası bir an önce tamamlanmalı, Kastamonuluların hizmetine sunulmalıdır.” 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum