‘Tek tip ahşap tabela’ Nasrullah’ta başladı;

‘Tek tip ahşap tabela’ Nasrullah’ta başladı

BAŞKAN VİDİNLİOĞLU: ‘DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜN MÜHRÜNÜ KASTAMONU’MUZUN HER BÖLGESİNE VURACAĞIZ’...

Kastamonu Belediyesi, il merkezinde bulunan karmaşıklığı ve görüntü kirliliğini önlemek amacıyla tek tip tabela uygulamasını hayata geçirdi.

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun önemsediği, şehrin vizyon projelerinden olan ‘Kent Estetiği Projesi’ kapsamında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında yol ve kaldırımların yenilenmesi, altyapı ve üstyapıdaki eksikliklerin tamamlanması, orta refüjler başta olmak üzere şehrin farklı mahallelerinde hayata geçirilen peyzaj çalışmaları ve her bölgeye ahşap oturma grupları Kastamonu’nun güzelliğine ayrı bir estetik kattı.


Kastamonu’da belediye ekipleri her gün binlerce kişinin uğrak noktası haline gelen tarihi Nasrullah Meydanı’nda bulunan iş yerlerinde görüntü kirliliğine neden olan tabelaların sökümüne başladı.

İlk etapta Nasrullah Meydanı’nda bulunan ve mülkiyeti Kastamonu Belediyesi’ne ait olan iş yerlerinde başlatılan tek tip tabela uygulaması peyderpey tüm iş yerlerinde asılı hale getirilecek. Tek tip tabela uygulamasında yüzde 65’i ormanlarla kaplı olan Kastamonu’nun ahşap varlığı ön planda tutuldu. İş yerlerinin duvarlarına asılan ahşap tabelalar vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı.

‘Değişim ve dönüşümün mührünü Kastamonu’muzun her bölgesine vuracağız’ diyen Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, il merkezi genelinde esnafların ve vatandaşların yararına olacak, onların yüzünü güldürecek her türlü projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarını vurguladı.

“TEK TİP TABELA UYGULAMAMIZI TÜM BÖLGELER YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

Şehrin altyapı, üstyapı, sportif ve kültürel etkinliklerin yanında Kastamonu’nun tarihi yapısına uygun çalışmaların da yapıldığını kaydeden Başkan Vidinlioğlu: “İlk günkü heyecanımızla Kastamonu’muzu yaşam kalitesi yüksek, huzurlu, sağlıklı ve mutlu insanların güven içerisinde yaşadığı bir kent yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız, vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz projeler bundan sonra hayata geçirmeyi planladığımız projelerimizin teminatıdır. Tek tip tabela uygulamasını çok önemsiyorduk. Özellikle Kent Estetiği açısından görüntü kirliliğini ortadan kaldırma adına çalışmalarına başladığımız tek tip tabela uygulamasını her gün binlerce hemşerimizi ağırlayan Nasrullah Meydanında başlattık. Yüzde 65’i ormanlarla kaplı doğa harikası ilimizde ahşap tek tip tabelalar çok yakıştı. Uygulama ile hem görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz hem de şehrimize bir bütünlük havası vermeye çalışıyoruz. İnşallah tek tip tabela uygulamamızı tüm bölgelerde kısa sürede yaygınlaştıracağız. Uygulamamızın Kastamonu’muza, esnaflarımıza ve hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum