Organlarıyla 3 kişiye hayat oldu;

Organlarıyla 3 kişiye hayat oldu

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları bağışlandı...

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH) takibi sırasında beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın yakınları, acılarını bir kenara bırakarak hastalarının organlarını bağışladılar.

Bağışlanan organlar, organ nakli bekleyen üç hastaya nakil yapılarak yeniden hayata tutunma şansı verdi.

KEAH organ nakil koordinatörleri; Prof. Dr. Zahide Doğanay, Uzman Dr. Gizem Kurada önderliğinde, Doç. Dr. Öztürk Taşkın ve koordinatör hemşire Elif Tozlu Yılmaz’ın yönetimi organ naklini gerçekleştirdi.

Organ nakli koordinasyon ekibi, yaptıkları açıklamada; “Organ bağışı bekleyen hastalar ile empati kurabilmek son derece önemlidir. Organ bağışı sayesinde pek çok hasta yeniden hayata tutunması sağlanırken, pek çok hastanın da organ bağışlarıyla yeniden hayata tutunmaları, yaşam kalitelerinin artması bizleri huzurlu kılıyor. 3 hastaya hayat olan organları bağışlanan hastamızın koordinasyon ekibi olarak ailenin acılarını derinden paylaşıyor, başsağlığı diliyoruz. Bu güne kadar organ bağışında bulunan tüm hasta ailelerine gönülden teşekkür ediyoruz. Hastalarımızın öncelikli ve özellikli tıbbi ihtiyaçlarını, tıbbi bakımlarını şehrimizin üçüncü basamak yoğun bakımı olarak her daim karşılamaya devam etmekteyiz. Sağlık çalışanlarımız var güçleriyle kesintisiz olarak yılmadan, usanmadan, insanımıza sağlık hizmetleri her daim sunmaya devam etmekteyiz. Unutmamak gerekir ki, her organ bağış yeni bir hayattır.” 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum