Akmescit bir ilke imza atıyor...;

Akmescit bir ilke imza atıyor...

Kastamonu'nun mahalle kültürünün yaşatıldığı Kastamonu'daki tarihi konakların bulunduğu Akmescit Mahallesi bir ilke imza atıyor. Tarihinde daha öncesinde hiç kadın muhtar adayı olmayan Akmescit Mahallesi'nde bu seçimlerde Mahalle Muhtarlığı'na Emine Bekiroğlu talip. Bekiroğlu, 37 yıla yakın Akmescit Mahallesi'nde yaşadığını vurgulayarak buranın yerlilerinden olduğunu belirtti. Akmescit'in silkelenip kendine gelmesi gerektiğini dile getiren Bekiroğlu, bunu bir kadın dokunuşuyla yapacağını belirterek; 'Akmescit her şeyin en iyisine layık' dedi....



Kastamonu'nun muhtarlık geçmişi çok eskilere dayanıyor. Akmescit Mahallesi'nde bir ilk yaşanıyor. İlk kez kadın muhtar adayı çıkan Akmescit Mahallesi'nde aday olan Emine Bekiroğlu adaylığını evinde düzenlediği bir toplantı sonrası açıkladı.  Mahalledeki komşuları ve dostlarını kapılarını açan Bekiroğlu adaylığını edilen duanın ardından açıkladı. Mahalle sakinlerinin de desteğini arkasına alan Akmescit Mahallesi Muhtar Adayı Emine Bekiroğlu Akmescit Mahallesi'ne kadın eli değmesinin hem mahalleli açısından hem de mahalle açısından güzel bir değişim olacağını vurguladı.


"AKMESCİT MAHALLESİ'NDE 37 YILIM GEÇTİ, BURANIN DEMİRBAŞIYIM"

Akmescit Mahallesi'nin ilk kadın muhtar adayı Emine Bekiroğlu kendini tanıtarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; "Halk Eğitim Usta Öğreticisiyim. Yaklaşık 37 yıldır Akmescit Mahallesi'nde ikamet ediyorum. Çocukluğum bu mahallede geçti. Çok küçük yaşlarda geldik bu mahalleye. Bir geldik daha da çıkmadık. Uzun yıllardır bu mahalledeyiz. Çocukluğum, evliliğim, gelinliğim hep bu mahallede geçtiği için artık mahallenin demirbaşı olarak kaldık. Ayrıca mahallemizi de çok seviyoruz. Akmescit Mahallesi insanı çok sıcaktır. Yarım ekmeği dahi olsa birbiriyle paylaşan çok sevgi dolu, kalbi yüreği çok geniş olan insanlar. Her biri birbirinden değerli iyi insanlar."

AKMESCİT'İN İLK KADIN MUHTAR ADAYI OLDU

Akmescit Mahallesi'nde ilk kez bir kadın muhtar adayı çıktığını dile getiren Bekiroğlu;  "Akmescit Mahallesi'nde kadın olarak ilk muhtar adayı oldum. İlk defa mahallemizden bir kadın muhtar adayı çıktı. Akmescit Mahallesi'ne bir kadın eli değerse, daha güzel olacağına inandığım için, mahalle sakinlerinden komşularımızdan tam destek aldığım için, bir kadının sesinin muhtarlıkta da duyulması için, daha güzel yarınlar için daha güzel bir Akmescit için aday oldum. Bir kadının elinin değip yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Bizler Şerife Bacı'nın evlatlarıyız. İstedik mi her şeyi yaparız. Atamızın da bir sözünü ifade etmek istiyorum burada: 'İsterse bir kadın dünyayı değiştirebilir.' Biz de Akmescit'i değiştirmeye geliyoruz. Her şey Akmescit Mahallesi için. Çünkü mahallemiz her şeyin en iyisine layık" diye konuştu.


"ÇOK DAHA GÜZEL YARINLAR AKMESCİT'İ BEKLİYOR"

Akmescit Mahallesi'nde gördüğü eksiklikleri de dile getiren Bekiroğlu, şöyle konuştu; "Akmescit Mahallesi'nin en büyük sorunu olarak çevre düzenliği ve temizliği olarak görüyorum. Çevre düzenlemesi ve çevre temizliği konusuna el atacağız. Öte yandan mahallemizde çok sayıda yıkılmaya yüz tutan tarihi evlerimiz var. Akmescit Mahalle'miz, tarihi ve kültürel anlamda, konaklarıyla çok zengin bir mahallemiz. El atılması gereken onarımı gereken o kadar çok konaklarımız var ki.. Bunların bir kadın elinin değip değişime uğraması gerekiyor.  Mahallemizin çok daha güzel görünmesi için onların tadilatı düzeltimi bakım ve onarımı bunlara ön ayak olmak istiyorum. Çocuklarımız için oyun alanları oluşturulması gerekiyor. Öte yandan mahallemizde yeşil alanların yapılması gerekiyor.Bu çalışmalara öncü olmak istiyorum. Mahallemizde yapılması gereken çok şey var. Umuyorum ki tabi ki mahalle sakinlerimizin de desteğiyle daha güzel yarınlar Akmescit'i bekliyor."


"MAHALLEMİZİN KADINLARI İÇİN İSTİHDAM ALANI AÇMAYI HEDEFLİYORUM"

Yapılması gereken öncelikli işlere değinen Bekiroğlu; "Mahallemizde yapılması gereken öncelikli işimiz camilerimizin ve mescitlerimizin bakım ve onarımı. Öte yandan hem gençlerimiz hem de ev hanımlarımız için istihdam sağlamamız gerekiyor. Birçok ev hanımı el işleri yaparak, üretim yapıyor ve bunun satışını gerçekleştirebiliyor. Bu sayede ev ekonomisine katkıda bulunabiliyor. Ben de Usta Öğretici olduğum için  hiç ücret almadan onlara kurs vermeyi hedefliyorum. Bu sayede Akmescit Mahallesi  kadınlarımızı istihdama yönlendirebileceğiz. Böylece hem hanımlarımız hem ev ekonomisine katkı sunacak hem kendi ayakları üzerinde durabilecek hem de işsizliğin bir nebze olsun önüne geçmiş olacağız."


"AKMESCİT'İN SİLKELENİP KENDİNE GELMESİ LAZIM ONU DA BİZ BAŞARACAĞIZ"

Bekiroğlu son olarak; "Herkes görecek. Artık eski Akmescit yok yeni Akmescit olacak. Her şeyin daha iyisi daha güzeli yapılacak. Bundan sonra Akmescit'te ben diye bir şey yok. Ben yok biz varız. Çünkü Akmescit Mahallesi her şeyin en iyisine en güzeline layık. Akmescit Mahallesi'nin yenilenip silkelenip kendine gelmesi lazım. Onu da bir kadın dokunuşuyla en güzel şekilde biz yapacağız. Akmescit Mahallemizi en güzel yere getireceğiz inşallah." 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum