Kastamonulu özel bireyler Erciyes'in zirvesinde...;

Kastamonulu özel bireyler Erciyes'in zirvesinde...

Türkiye Otizm Meclisi öncülüğünde Gençlik Spor Bakanlığı ile başlatılan 29 Ağustos Kayseri Erciyes Eğitim Otizm Kampı'nda 60 kişilik Özel Birey ile 4 gün boyunca engelsiz kamp programı gerçekleştirildi. Kastamonu Belediyesi ve Gençlik Spor il Müdürlüğü tarafından ulaşım desteği sağlandı. Özel bireyler, 4 gün devam eden programın son gününde Erciyes'e dağcılarla bir araya geldi. Tekerlekli sandalyedeki özel bireylerin Erciyes'e teleferikle çıktığını hayranlıkla izleyen dağcılar, gittiklerinde bunu gururla anlatacaklarını söyledi....

BOYRAZ; "DEVLETİMİZİN HİZMETİ PAHA BİÇİLEMEZ"

Kayseri Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı Erciyes Kamp Eğitim Müdürü Zafer Demiryürek'in kendilerine güzel bir tatil hediye ettiklerini belirten Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz; "Bizleri özel bireylerimize en ince ayrıntısına kadar özenle misafir ettiler. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan bey, tatilimizin son günümüzde bizleri rehber eşliğinde erişebilirlik otobüsü ile Kayseri'mizin tarihi  yerlerine gezi düzenledi. Yavrularımıza ailelerimize Kayseri'mizin yöresel yemeklerini hazırlatıp Gevher Nesibe Kız Öğrenci Yurdu'nda ikram ettiler. Yavrularımızın adının olduğu formaları hediye ettiler. Tüm yoğunluğuna rağmen bizleri yalnız bırakmayan İl Müdürümüz Ali İhsan Bey'e, Kamp Müdürümüz Zafer Bey'e, liderlerimiz Gamze Taşyürek, İrem Özer, Züleyha Demirtaş'a,  Gençlik Merkezi Rehberimiz Betül Hanım'a biz dinlenirken yavrularımıza etkinlikle sosyalleşmelerine vesile oldukları için ne kadar teşekkür etsek azdır. Türkiye Otizm Meclisi'mize vesile oldukları için teşekkür ederiz. Devletimizin hizmeti paha biçilemez yeter ki çözüm odaklı hizmeti illerimize yansıtmak için niyet edip yollara düşelim" dedi.


"ÖZEL BİREYLERİMİZİ DAĞCILAR DA HAYRANLIKLA İZLEDİLER"

Boyraz devamında; "Gönül ister ki tüm özel bireylerimizle katılım sağlayalım ancak sorumluluk ağır. Anlık bir dalgınlık geri dönülemez üzüntülere sebep olur. Gözlerimizin her zaman üzerlerinde olması gerekli, hele ki havuz ve teleferikte. Bizim şansımıza dağcılarımız çok duyarlıydı. 30 Ağustos için gece Erciyes'e gelen dağcılarımız, motor sporları festivali vardı. Onlar çok anlayışlılardı. Çocukları motorlarıyla gezdirdiler. Kamp ateşinin yanında onlara güzel bir yer hazırladılar. Türkiye'mizin dört bir yanından gelen dağcılar yurt dışından gelen dağcılar da hayranlıkla izlediler. Tekerlekli sandalyedeki özel bireylerimizin Erciyes'e teleferikle çıktığını, gittiklerinde gururla anlatacaklarını söylediler" ifadelerine yer verdi.


"YAVRULARIMIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRENİN 2 CİHANDA YÜZÜ GÜLSÜN"

Boyraz son olarak şunları kaydetti;  "Benim yavrularım ve ailelerimiz, tedavi  dışında il dışına çıkamadılar. Ömürleri yollarda mücadele ile geçti. Tam anlamıyla engelsiz bir kamp geçirdik. Yüreği güzel insanlar hizmet için yarıştılar. Yavrularımızın ve ailelerimizin hayatını kolaylaştıran, yüzünü güldüren herkesin Rabbim 2 cihanda yüzünü güldürsün İnşallah."

 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum