Tatbikat nefes kesti: SFC'de formaldehit sızıntısı;

Tatbikat nefes kesti: SFC'de formaldehit sızıntısı

Kastamonu AFAD ve Kastamonu UMKE ekibi, Kronospan Orman Ürünleri A.Ş. tesislerinde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tatbikatı gerçekleştirdi. Gerçeği aratmayan tatbikat nefes kesti....

Kastamonu UMKE ve Kastamonu AFAD arama Kurtarma ekipleri tarafından Kronospan Orman Ürünleri A.Ş. Tesislerinde tatbikat gerçekleştirdi. UMKE'den  8 personel ve AFAD'tan ise 6 personel katılım sağladı. Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer tehlikeler konusunda farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen tatbikat nefes kesti. KBRN tatbikatı olarak bilinen Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer tatbikatını ekipler başarıyla tamamladı.


FORMALDEHİT SIZINTISINDAN ETKİLENENLER KURTARILDI

Senaryo gereği SFC fabrikasında formaldehit sızıntısı oluştu ve bir personel sızıntıdan etkilendi. İkinci personelinde , yanlış filtre maske kullanması nedeniyle etkilendi ve diğer personele yardım edemedi. Neyse ki, fabrikanın kendi bünyesindeki KBRN donanımını tam olarak giyen üçüncü personeli, ikinci personeli tam anlamıyla etkilenmeden kaynaktan uzaklaştırdı.

AFAD ve UMKE ekiplerinin çağırılmasıyla olay yerine intikal eden ekipler, alan belirlemesi yapmak için hızla harekete geçti. Sıcak alandan ilk baygın personeli çıkaran AFAD, etkilenen ve kurtarmaya giden personelleri dekontamine ederek soğuk alanda belirlenen UMKE triaj çadırına alındı. UMKE ekipleri de ilk müdahaleleri yapıp ambulansa bindirerek nakillerini sağladı.


"BU TÜR TATBİKATLARIN DÜZENLENMESİ ÇOK DEĞERLİ"

Kastamonu UMKE'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "UMKE ve AFAD'ın ortak  katılımı ile Kronospan Orman Ürünleri A.Ş. tesislerinde KBRN tatbikatını başarı bir şekilde  gerçekleştirdik. Tatbikatta, Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin  Azaltılması  konusu işlendi. Ekip çalışması ve doğru eğitimle, endüstriyel kazalara karşı hazırlıklı olmak büyük önem taşıyor. Güvenliğimizi ve sağlığımızı korumak için bu tür tatbikatların düzenlenmesi çok değerli. Klorapaspan yetkililerine bu anlamda ilimizde  farkındalık oluşturdukları için teşekkürlerimizi  sunuyoruz. UMKE ve AFAD ekipleri olarak, insan hayatına verdiğimiz önemi  ve çevremizin güvenliğini her zaman en üst düzeyde tutmaya devam edeceğiz."

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum