Afet nerede Kastamonu UMKE orada: Libya'daki sele gönderildiler;

Afet nerede Kastamonu UMKE orada: Libya'daki sele gönderildiler

Libya'nın doğusunda yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine ulaştı. Yetkililer yağış miktarının "40 yılın en yükseği" olarak nitelendirirken, binlerce kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Libya'da meydana gelen sel afeti dolayısıyla içinde Kastamonu UMKE'nin de timinin bulunduğu arama kurtarma ekipleri bölgeye gönderildi....

Libya'da yaşanan ve 2 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan sel afetinde tablo her geçen saat daha da ağırlaşıyor. Libya'da yaşanan sel afetinde arama kurtarma çalışmaları ile lojistik ve tıbbi yardım malzemeleri noktasında destek vermek üzere Türkiye'den de UMKE ekipleri yönlendirildi.  Sel bölgesine giden ekip içerisinde Kastamonu UMKE de görev aldı. Ekipler, Akıncılar Hava Üssü'nden Libya'ya gönderildi.


"40 YILIN EN YÜKSEK YAĞIŞI"

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Sözcüsü Muhammed Hammude; meteoroloji verilerinin Cebel el-Ahdar bölgelerinde kaydedilen yağış miktarının yaklaşık 400 milimetreyi gösterdiğini ve bu miktarın Libya'da 40 yıldan uzun süredir kaydedilen en yüksek yağış miktarı olduğunu belirtti.


KOCA; “LİBYA’YA EKİP VE EKİPMAN GÖNDERİYORUZ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sel felaketinin yaşandığı Libya’ya yardım gönderileceğini açıklamıştı. Bakan Koca açıklamasında; “Libya’da binlerce insanın etkilendiği sel dolayısıyla bakanlık olarak afet bölgesine ekip ve ekipman gönderiyoruz. Tıbbi sarf malzemeleri ve cihazlar, ilaçlar hazırlandı. 11 kişilik UMKE ve UMKE ATAK ekibi bu gece yola çıkıyor. Libya halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

BÖLGEYE GİTTİLER

Milli Savunma Bakanlığı, sel felaketinin yaşandığı Libya'ya arama kurtarma ekipleri ile temel yaşam malzemelerini taşıyacak üç nakliye uçağından ilkinin Ankara'dan hareket ettiğini bildirdi. Libya'ya gönderilen ekip içerisinde Kastamonu UMKE de görev aldı. Kastamonu UMKE'den bir tim, lojistik ekipman ve yardım malzemeleri ile Akıncılar Hava Üssü'nden bölgeye intikal etti. Ekip arama kurtarma çalışmalarında görev alacak.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum