İstanbul Kastamonuspor, Fenerbahçe yolunda!..;

İstanbul Kastamonuspor, Fenerbahçe yolunda!..

İstanbul Kastamonu Spor Kulübü, İstanbul 1’inci Amatör Ligi’nde yakaladığı başarı ile hem ilimizin ismini gururla taşıyor, hem de büyük kulüplere oyuncu yetiştirerek çok önemli bir misyonu yerine getiriyor. İşbirliği çalışmaları kapsamında önceki gün Fenerbahçe Futbol Akademi yöneticileri de, İstanbul Kastamonuspor Başkanı Dr. İlker Dilek’in misafiri oldu. Ziyarette yapılacak olan proje ile ilgili istişarelerde bulunuldu....

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan İstanbul Kastamonuspor Başkanı İlker Dilek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Biz 4 yıldır, Antalyaspor ve Bodrumspor'un pilot takımıyız. Dolayısıyla onlarla sporcu alışverişiyle ilgili bir takım çalışmalarımız ve projelerimiz vardı. İstanbul'da alt yaş gruplarında belirlenen yetenekli oyuncular kulübümüze katılıyorlardı. Gelişim sağlayanlar Antalyaspor'a veya Bodrumspor'a transfer oluyorlardı bizim altyapıdan. Bu ekip Antalya ve Bodurmspor’un ekibi, direkt Fenerbahçe’ye geldi.



“FENERBAHÇE’NİN AVRUPA YAKASINDAKİ PİLOT TAKIMI BİZİZ”

“Fenerbahçe ile şöyle bir proje yürüteceğiz; Fenerbahçe İstanbul'da Avrupa ve Anadolu Yakası'nda olmak üzere 10 amatör pilot takım belirledi. Avrupa Yakasındaki pilot takım ise biziz, İstanbul Kastamonuspor. Onun çalışmaları ve işleyişiyle ilgili ziyarette istişarelerde bulunduk. Nasıl bir yol haritası belirleyeceğimize ilişkin görüş alışverişi yaptık. Şuan taslak olarak bir sözleşme imzalanmış değil. Taslak ve şifai olarak alt yaş gruplarında İstanbul Kastamonuspor olarak Avrupa Yakasında Fenerbahçe'nin pilot takımı olma yolunda adım attık. Avrupa Yakası'nda, Fenerbahçe ekibinin belirlemiş olduğu küçük yaş grubundaki, özellikle de 7-15 yaş grubundaki, Dereağzı'na ve Fikirtepe'ye gidemeyen çocuklar bizim bünyemize katılacaklar. Çünkü oralar çok uzak. Bu çocuklarımız bizde Fenerbahçe'nin antrenman metotlarıyla antre edilecek. Onunla birlikte Fenerbahçe'nin aşama kaydettiğini gördüğü oyuncular, bizden Fenerbahçe'ye transfer olmuş olacak. Asıl projenin şablonu bu. Bunu zaten Antalyaspor ve Bodrumspor'da yapıyorduk. Aynısını Fenerbahçe'de uygulayacağız.”


“SEVGİ EVLERİNDE KALAN ÇOCUKLARIN YETENEK TARAMASI YAPILACAK”

“Bunun dışında; bizim İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Kulüp olarak yapacağımız halihazırda bir proje var. İstanbul'da İl Müdürlüğü'nün bir spor kulübü var. İstanbul'un genelinde çocuk yurtlarını kaldırdılar, şimdi sevgi evleri oldu. Sevgi evlerinde kalan çocuklardan spora yatkın olanların yetenek taramasını yapıp kulübümüzde spor yapmalarına imkan sağlayacağız. Dolayısıyla onların gelişimlerine de katkı sağlamış olacağız.

Bunun dışında da bu proje 15 gündür devam ediyor. Fenerbahçe'nin de paydaş olarak katılmasıyla ilgili bir risai mutabakatımız var. Bunların hepsi istişare edilip şifai olarak konuşulmuş ve mutabık kalınmış konular. İlerleyen dönemlerde resmi protokol imzalanmasıyla ilgili taraflar yeniden bir araya geleceğiz” dedi. (Nihan Kıran)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum