Bakan'dan yangınzedelere söz: "Tüm zararlar telafi elecek";

Bakan'dan yangınzedelere söz: "Tüm zararlar telafi elecek"

Kastamonu’nun Araç ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde çıkan yangında 10 ev ve 3 ahır yanarak kullanılmaz hale geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Antalya ve Kastamonu'daki yangınlar ile ilgili yaptığı açıklamada: “Devletimiz her daim olduğu gibi yine vatandaşlarımızın yanındadır, tüm zararlar telafi edilecektir” dedi....

3,5 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Kastamonu Araç ilçesine bağlı Tavşanlı Köyü Sarmaşık Mahallesinde çıkan yangında 10 ev ve 3 ahır yanarak kullanılmaz hale geldi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ile orman arasözleri sevk edildi. Yangının büyümesi üzerine çevre illerden de destek istendi. Ayrıca Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait yangın söndürme helikopteri de yangına müdahale etti. Yangın ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda 3,5 saatte kontrol altına alındı.


Yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken yangın elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor.

ÖZHASEKİ; "TÜM ZARARLAR TELAFİ EDİLECEK"

Yangınla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Özhaseki sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Antalya'nın Alanya ve Kastamonu'nun Araç meydana gelen yangınlardan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.


Bakan Özhaseki yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Antalya'nın Alanya ve Kastamonu'nun Araç ilçelerinde devam eden yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangınları söndürmek için ilgili birimler yoğun bir şekilde çalışıyor. Alanya'da ve Araç'ta yangından etkilenen evlerimiz var. Önceliğimiz vatandaşlarımızın can güvenliği. Yangın söndürüldükten sonra hasar tespitleri hızla tamamlayacağız. Hemşehrilerimiz hiç endişe etmesinler. Devletimiz her daim olduğu gibi yine vatandaşlarımızın yanındadır, tüm zararlar telafi edilecektir.”


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum