Cemaat, abdest alsın diye uzaktan su getiriyordu... İsmi çeşmeye verildi;

Cemaat, abdest alsın diye uzaktan su getiriyordu... İsmi çeşmeye verildi

Bozkurt Sakızcılar köyünde 49 yıl önce, cemaatin abdest alabilmesi için kendi imkanlarıyla camiye su taşıyan ve burada su deposu oluşturulmasında öncülük eden Cami İmam Hatibi Şakir Pehlivan'a köy halkı vefa gösterdi. Bozulan su deposu yeniden faaliyete geçirilerek İmam Pehlivan'ın adı çeşmeye verildi. Pehlivan duygulandığını ifade ederek; " İlk görev yerim burasıydı burada iyi dostluklarımız oldu, tüm köy halkımızdan Allah razı olsun" dedi....

1974 yılında atanan ve ilk görev yeri olan Bozkurt ilçesine bağlı Sakızcılar Köyü Cami İmam Hatibi Şakir Pehlivan, cemaatin abdest alabilmesi için kendi imkanlarıyla uzaktan su getiriyordu. Şakir Pehlivan daha sonrasında burada bir su deposu yapılmasına öncülük ederek, köy halkının daha rahat abdest almasını sağladı. Köy halkının yıllarca abdest aldığı su deposu aradan geçen zaman içinde kullanılamaz hale geldi. Hayırseverlerin desteğiyle su deposu köylüler tarafından yeniden hayat geçirildi. Çeşmeye ise; bir zamanlar kendi imkanlarıyla köy halkı abdest alsın diye su taşıyan İmam Hatip Şakir Pehlivan'ın adı verildi. 


YANIK; " BUNDAN DAHA DEĞERLİ BİR MİRAS OLMAZ"

Açılışta kısa bir konuşma yapan Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, Şakir hocanın adını çokça duyduğunu ifade ederek; “İnsanlar, yaptığı eserlerle verdiği faydalarla anılır. Ben bugüne kadar şunu gördüm itibar satın alınmaz hoş seda satın alınmaz. Hocam ne güzel köyümüzde hoş bir seda bırakmış. Bundan daha değerli bir miras olmaz” dedi.


"ÇOK DUYGULANDIM, ALLAH KÖY HALKIMIZDAN RAZI  OLSUN"

Adının yaşatılacak olmasının kendisini duygulandırdığını ifade eden Şakir Pehlivan, 1974 ila 1979 yılları arasında Sakızcılar Köyünde cami imamlığı yaptığı belirterek; "İlk görev yerim burasıydı burada iyi dostluklarımız oldu. Tüm köy halkımızdan Allah razı olsun" diye konuştu.

Açılış öncesi köy sakinlerinden, İsmail Yorulmaz ve Mustafa Sönmez ebediyete intikal eden aile büyükleri için köy camisinde Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı kerim okutarak vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu. (Bozkurt Gündem)



Kaynak: Bozkurt Gündem

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum