'Özel İdare Arama Kurtarma Timi' ilk eğitimini aldı!;

'Özel İdare Arama Kurtarma Timi' ilk eğitimini aldı!

Kastamonu İl Özel İdaresi ekipleri tarafından oluşturulacak arama kurtarma ekibi oluşturulacağı açıklanmıştı. Gönüllülerden oluşan İl Özel idaresi Arama Kurtarma Timi, bugün AFAD personelleri tarafından ilk eğitimlerini aldı. Özel İdare tarafından oluşturulacak olan ekip, arama kurtarma ekipleri olarak ulusal seviyede akredite edilebilecek....

Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından son dönemlerde ülkemizde yaşanan afetler dolayısıyla arama kurtarma ekibinin oluşturulacağı açıklanmıştı. Gönüllü olarak oluşturulan İl Özel İdaresi Arama Kurtarma Timi, bugün itibariyle; eğitimlerine başladı.


"PERSONELLERİMİZ, ARAMA KURTARMA EKİPLERİ OLARAK ULUSAL SEVİYEDE AKREDİTE EDİLECEK"

Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada;  "Olası afetler için İl Özel İdaremiz personellerinden gönüllülük esasına göre oluşturulan Arama Kurtarma Ekiplerimizin eğitimleri gruplar halinde başladı. Bu kapsamda personellerimiz; Afet Acil Durum Müdürlüğünden; sahada arama kurtarma eğitimleri, yangın farkındalık eğitimi, insani yardım ve psikososyal destek eğitimleri, Sağlık İl Müdürlüğünden; ilk yardım eğitimleri, hasta-yaralı taşıma teknikleri eğitimi gibi afet anında gerekli eğitimler aldırılarak, AFAD Akreditasyon Sisteminden Arama Kurtarma Ekipleri olarak ulusal seviyede akredite edilecek" denildi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum