"Bu proje, hayalim için büyük destek oldu";

"Bu proje, hayalim için büyük destek oldu"

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Uzman Eller projesi ile üretime devam eden Yükveren Köyü'ndeki Veteriner Hekim Fatma Kırdı'nın videosunu paylaştı. Hayvancılık yapan Kırdı açıklamasında; "Kendi köyümde çiftlik kurma hayalim vardı. Bu hayalime adım atmak adına proje çok büyük destek oldu" dedi....


"UZMAN ELLERİMİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yaptığı paylaşımda;  "Uzman Eller'imiz üretimin başında. İlimiz Yürekveren Köyü’nden Veteriner Hekim Fatma Kırdı, geçtiğimiz yıl faydalanmış olduğu 'Uzman Eller' projesi ile üretime devam ediyor. Üretimde 'Uzman Eller'imizi desteklemeye devam ediyoruz" denildi.


" HAYVANCILIĞA DEVAM EDİYORUZ"

Veteriner Hekim Fatma Kırdı Uzman Eller Projesi kapsamında yaptıklarını şu sözlerle anlattı; "Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Veteriner Hekimliği bölümünden 2021 yılında mezun oldum. 2022 yılında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller projesine başvurdum. Aynı yıl içerisinde evlendim. Şuan 1 yıllık bir işletmemiz var. Hayvancılığa devam ediyoruz. Proje kapsamında 5 tane gebe düvemizi aldık. 700 bin lira hibeydi, biz de 60 bin lira sermaye katarak 5 tane gebe düve alabildik. Onların 8-10 aylık yavrusu var. Şuanda ikinci nesile gebeler. Sütümüzü de yine Köy kooperatifi üzerinden değerlendiriyoruz. Hayvan sayımız çoğaldığı için ahırımızın kapasitesi yetersiz geliyor. Bu sebeple yeni bir ahır yapmayı planlıyoruz. Özel enstitü soğutma tankı gibi ekipmanlara ihtiyacımız var Yeni desteklemeler, projeler çıkarsa bunlara da başvurmayı düşünüyoruz. Kendi köyümde çiftlik kurma hayalim vardı. Bu hayalime adım atmak adına proje çok büyük destek oldu.  Bunun için devletimize Tarım Bakanlığımıza, Tarım İl Müdürlüğü'müze ve Kırsal Kalkındırma Şube Müdürlüğü'müze çok teşekkür ediyorum" dedi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum