Kastamonu ‘Kel Simidi’ New York’ta…;

Kastamonu ‘Kel Simidi’ New York’ta…

......

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Basın-Yayın Müşavirliği’nde görev yapan Öğr. Gör. Emre Ertürk’ün yazıp yönettiği, “Kastamonu Susamsız Simidi” konulu belgesel filmi, “A Story From The Palaces to The Present: Kastamonu Bagel without Sesame”, New York Short Film Festival (New York Kısa Film Festivali)’de gösterime girmeye hak kazandı. Film 1-3 Ekim 2023’te New York’ta Times Meydanı’ndaki Riu Plaza’da sinemaseverler ile buluşacak. 

Farklı ülke sinemalarından filmlerin yer aldığı festivalde çalışma, Türkiye’den kabul edilen tek film olma özelliğini taşıyor. Öğr. Gör. Ertürk’ün yönettiği filmde; Kastamonu kültürünün vazgeçilmez bir unsuru olan susamsız simidin tarihsel hikayesi, yapım aşamaları ve toplumdaki yeri ele alınıyor. Nasrullah Meydanı’ndaki bir simit fırınında gerçekleşen çekimlerde, simidin üretimden tüketiciye ulaşma hikayesini geleneksel anlatı ile sanatseverlere aktarılıyor. 

Filmin görüntü yönetmenliğini KÜ öğrencilerinden Hacer Üreden yaparken kamera çekimlerini de yine üniversite öğrencisi Okan Yılmaz gerçekleştirdi. Filmin sanat yönetmenliğini Tuba Bilirdönmez, proje koordinatörlüğünü Öğr. Gör. Dr. Hatice Çakır yaparken, filmin editörlüğünü ise Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) editörlerinden Dr. Ece Erol üstlendi.

Filmin elde ettiği başarıdan gurur duyduğunu dile getiren senarist-yönetmen Emre Ertürk: “Bir gastronomi kenti olan Kastamonu’nun her sofrasında yer alan bir  değeri tüm dünyaya tanıtmak benim için bir onurdur. Deneyimli bir ekiple  bunu gerçekleştirdik. Amacımız ekibimizle bu başarımızı bir adım öteye taşımak. Hali hazırda yaşadığımız ve görev yaptığımız ilimiz Kastamonu için planladığımız birçok sinema/görsel sanat projemiz mevcut, en kısa sürede onları da hayat geçirmeyi planlıyoruz. Hem Kastamonu, hem Kastamonu Üniversitesi hem de ülkemiz için uluslararası başarılar bizi her zaman mutlu ve onore edecektir” dedi. 



Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum