Bu ilçe 82. il olmaya çok yakın!;

Bu ilçe 82. il olmaya çok yakın!

İl olmaya en yakın ilçelerin listesi belli oldu! İl olmaya en yakın o ilçenin ismi öne çıkıyor. İşte detaylar......

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhuriyet'in 100. Yıl Dönümü nedeniyle dile getirdiği '100 il bin ilçe' teklifi büyük ses getirmişti. AK Parti kanadı ise Bahçeli'nin bu teklifine olumlu yanıt vermişti. Bahçeli'nin çağrısının ardından "İl olmaya en yakın ilçeler hangileri?" sorusunun cevabı merak konusu oldu. Coğrafi bilgi sistemleri teknolojisiyle hazırlanan harita üzerinden yapılan incelemede; il olma potansiyeli en yüksek 67 ilçe belirlendi. Peki bu listede hangi ilçeler var? İşte il olmaya aday ilçeler ve haberin detayları…


"İl olmaya en yakın ilçeler hangileri?" sorusunun cevabı her zaman merak konusu olmuştur. Türkiye'de 81 ilçe ve bunlara bağlı 922 ilçe bulunuyor. Bir ilin ilçe olabilmesi için ekonomik koşullar ve nüfus yoğunluğu gibi bazı kriterleri karşılaması gerekiyor.

Bu kapsamda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz aylarda yaptığı "Cumhuriyet'in 100. Yılında 100 il bin ilçe" teklifi büyük ses getirmişti. AK Parti kanadından bu teklife olumlu yanıt gelirken, il olma potansiyeli yüksek ilçeler merak konusu olmuştu.

Coğrafi bilgi sistemleri teknolojisiyle hazırlanan harita üzerinden yapılan incelemede; il olma potansiyeli en yüksek 67 ilçe belirlendi.

Coğrafi bilgi sistemleri teknolojisiyle hazırlanan haritayı inceleyen Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, il olma potansiyeli yüksek Siverek, Viranşehir, Alanya, Manavgat, Torbalı, Silivri ve Çorlu ilçelerinin ön plana çıktığını anlattı.


İL POTANSİYELİ OLAN 67 İLÇE

İl olma potansiyeli yüksek 67 ilçe ise şöyle:

Lüleburgaz, Çerkezköy, Silivri, Çorlu, Büyükçekmece, Tuzla, Kapaklı, Gebze, Çayırova, Darıca, Ereğli, Bandırma, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Tavşanlı, Edremit, Bergama, Soma, Aliağa, Akhisar, Salihli, Torbalı, Ödemiş, Nazilli, Alaşehir, Söke, Kuşadası, Milas, Bodrum, Fethiye, Serik, Manavgat, Alanya, Polatlı, Ereğli, Erdemli, Silifke, Kozan, Kadirli, Ceyhan, Dörtyol, İskenderun, Kırıkhan, Arsuz, Reyhanlı, Elbistan, Kahta, Siverek, Viranşehir, Suruç, Ergani, Akçakale, Nizip, Bismil, Midyat, Nusaybin, Cizre, Silopi, Yüksekova, Erciş, Patnos, Doğubayazıt, Fatsa, Ünye, Erbaa, Bafra, Çarşamba.

(SİVEREK/ŞANLIURFA)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum